Actualno.com представя краткия преглед на печата в днешния ден. Труд

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата в днешния ден. Труд
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 4 февруари

Actualno.com показва късия обзор на печата в днешния ден.
" Труд "
Със заглавие " Магистрала „ Струма ” може да пламне още веднъж ", медията разкрива нова заплаха от боклуци в региона. Огромната камара с боклуци в депото на компания “Феникс запас ” в Дупница е в рискова непосредственост до автомагистрала “Струма ”, споделят публицистите.
За казуса преди дни загатна новият министър на околната среда Емил Димитров, който предизвести, че боклуците са в рискова непосредственост до автомагистралата и миналогодишният пожар може да се повтори, само че по този начин и не се чу предложение по какъв начин въпросът да бъде решен.
" 24 часа “
Да се внесе абстрактен план за оптимизация, като от 28 районните здравни каси станат 6. При това състояние здравноосигурените да могат да се лекуват гратис единствено в региона, в който живеят и в лечебни заведения, с които тяхната районна каса има подписани контракти. Решение за подготовка на подобен план е взел надзорът на НЗОК по предложение на шефа ѝ Дечо Дечев, чийто мандат изтича след месец, написа вестникът.
Според представителя на синдикатите Иван Кокалов обаче това опонира на директивата за свободно придвижване. Докладът за свеждане на касите до 6 или 7 е на консултанта KPMG.
“И в този момент 2/3 от активността на касата е съсредоточена в София, Пловдив и Варна. Защо да се поддържа бюджет за 28 районни каси, като може да са 6? Тогава бюджетът ще бъде доста по-голям и доста по-добре ще може да се ръководи от едно място ”, разяснява Дечев пред “24 часа ”.
" Монитор "
Само 1398 са легалните екскурзоводи у нас, показва ежедневникът. Това оповестиха за „ Монитор “ от отрасловото ведомство. Най-много са вписаните в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе и други огромни и постоянно посещавани туристически дестинации. Председателят на Асоциацията на екскурзоводите Николай Миндов сподели, че най-големият проблем е побиването на пазара от незаконни гидове.
Според Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма, никой не може да преброи незаконните екскурзоводи. Той счита, че регистрацията на гидовете би трябвало да се прави от общината, тъй като това е работа на локалната власт, а не на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР