АБВ настоя за пряк избор на кметове за всички населени

...
АБВ настоя за пряк избор на кметове за всички населени
Коментари Харесай

АБВ предлага пряк избор на кметове за места с над 150 жители

АБВ настоя за директен избор на кметове за всички обитаеми места с над 150 поданици. Това разгласи Румен Петков, ръководител на партията по време на конференция след съвещание на Изпълнителното бюро на партията.

"Сегашното условие за 350 поданици ще направи невероятно гласуването в близо 3000 села в България. 70% от българските общини не са изпълнили законовото условие да дефинират с решение на общинските си препоръки кои са кметствата на територията на общината. Като цяло това слага под подозрение изборния резултат ", съобщи Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на АБВ разяснява и концепцията за отпадане на възбраната за оповестяване в деня за размисъл и в деня на гласоподаване на резултатите от социологически изследвания с думите: "Аргументът, че не се съблюдава законът е израз на уязвимост на страната ". От АБВ поддържат въвеждането на машинно гласоподаване, защото точно то би решило проблемите, свързани с точното отчитане на гласовете. От партията не поддържат концепцията за въвеждането на видеонаблюдение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР