Абсурдно е твърдението, което беше отправено към КЕВР (от премиера

...
Абсурдно е твърдението, което беше отправено към КЕВР (от премиера
Коментари Харесай

Иван Иванов: Обвиненията на премиера към КЕВР показват или неинформираност, или некомпетентност

" Абсурдно е изказванието, което беше отправено към КЕВР (от премиера Кирил Петков и политици от ръководещото мнозинство). Такова изказване в никакъв случай не е отправяно до момента в продължение на 22 години. Това значи две нещо - или доста ниско равнище на осведоменост, което не може да бъде опрощение за българския министър председател, или високо равнище на непросветеност и непознаване на материята. Обвиненията, които бяха отправени към Комисията, са дотам неоснователни, че в първия миг се стъписах, по тази причина изчаках няколко седмици, преди да отговоря в медиите ".

Това съобщи пред БНР доц. Иван Иванов, ръководител на КЕВР. Той изясни, че ценовите решения на регулатора се вземат по строго избран график за съвещанията:

" От две години насам, след сключване на анекс 13 сред " Булгаргаз " и " Газпром износ ", всеки месец цената на газа се актуализира - в сходство с цената на газовите хъбове в Европа и отчасти на цените на природния газ, на суровия нефт и неговите деривати. Ние се събираме на съвещание на всяко първо число от месеца, с цел да може до края му тази цена да бъде официализирана и годна ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР