„Абсурдно е сред униформените на протеста да попадне човек, който

...
„Абсурдно е сред униформените на протеста да попадне човек, който
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР опроверга гнусна манипулация за полицаите на протестите

„ Абсурдно е измежду униформените на митинга да попадне човек, който не е от редиците на Министерство на вътрешните работи. Познаваме се, няма по какъв начин да попаднат хора от частна компания сред нас ".

Това съобщи пред Нова телевизия Вергил Христов - зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и шеф група в „ Охранителна полиция”.

„ Твърденията са неуместни, мога изрично да го заявя. Това няма по какъв начин да се случи ", добави той.

При митингите от 2-ри септември имаше 126 задържани и 80 ранени служители на реда за една вечер. Тази тъжна равносметка излезе отвън рамките на страната и рецензии към държанието на униформените пристигнаха от Европа.

„ Агресията, която беше проявена против служителите на реда е необяснима. Ние самите сме провели над 21 национални митинга и в никакъв случай не се е налагало да има такава агресия”, сподели зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи - Илия Кузманов.

„ Много дълго се занимаваме с този проблем – в лицето на полицията жителите желаят да си отмъстят на страната. Не е това методът. Така се измества акцентът от исканията”, разяснява още той.

„ Такава експанзия и ненавист, каквато видяхме на 2-ри септември, би разумно да имат хора, които имат проблеми с органите на властта и на реда. Това бяха неоправдани дейности. Колегите изтърпяха доста неприятни неща”, уточни Кузманов. И добави: „ Имаме много съществено потърпевши колеги”.

„ Това, което се случи на 2-ри септември се разграничава от това, което се случи през предходните дни. То нямаше нищо общо с предходните дейности на протестиращите”, безапелационен бе Вергил Христов.

„ Истината е постоянно по средата. Полицията също е постоянно по средата на един спор. Далеч съм от мисълта, че в Министерство на вътрешните работи някой ще вземе решение, което да е незаконно или в ущърб на колегите”, добави още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР