Абсурдната ситуация ще обедини партиите, за да съставят правителство, изказа

...
Абсурдната ситуация ще обедини партиите, за да съставят правителство, изказа
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Не трябва да се дава имунитетът на Борисов, ГЕРБ могат да спасят ПП

Абсурдната обстановка ще сплоти партиите, с цел да сформират държавно управление, изрече мнението си пред БНР политологът Цветанка Андреева. Според нея е добре двете обединения (бел.ред. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) да разширят парламентарната поддръжка.

" Вече има толкоз доста сюжети - сюжети на разнообразни войни. Ние сме в затъмнение, обвързвано с политическата рецесия, към този момент 3 година. Този цикъл не свършва. Политиците са единствените, които могат да върнат властта там, където й е мястото ", разяснява тя.

Според нея абсурдът към Политическа партия ще ги направи много по-гъвкави не толкоз в желанието си да се защитят персонално, едвам обезпечат битието си на политическа партия. Те, дружно с ГЕРБ, са гръбнакът, който може да построи постоянно държавно управление, счита тя. По думите й те би трябвало да дадат гаранции пред ГЕРБ, че няма да изпълнят тези си властови планове, които чухме в записа, и че няма да играят двойна игра. Според нея това са процеси, които към този момент са в контрола на политиците от двете обединения.

" Атаката против Политическа партия е офанзивата, която гледахме преди 3 години против ГЕРБ. Парадоксът е, че в този момент ГЕРБ са тези, които могат да спасят Политическа партия - да оцелее чисто политически. /.../ ГЕРБ избавят фундамента на демократичния устой, в случай че решат да създадат постоянно държавно управление, в случай че съумеят да се договорят. Не е елементарно решение. В момента двете обединения имат общи цели и са ясни. В такова държавно управление има и смисъл, и живот ", изрече мнението си политологът в предаването " Преди всички ".

Според нея не би трябвало да се дава имунитетът на Бойко Борисов:
" Това, което следим, не е правораздаване, а междуинституционална война. Когато обществото получи гаранции, че правовият ред е възобновен и ще се раздава правораздаване, а няма да се стига до дела-бухалки, които ще бъдат наказателни акции против политиците - имунитетът пази депутатите точно от това - да няма разпра с тях ".

" В момента са атакувани водещите водачи на партии, които се чака до 5 дни да сформират държавно управление. Имунитетът в този случай играе роля не на лична отбрана, а отбрана на политическия развой ", безапелационна бе Андреева.

По думите й президентът се е трансформирал от държавен глава с представителни функционалности в глава на изпълнителната власт за доста дълъг интервал:

" Това измести властта от институциите. Оказа се, че е в ръцете на някакви недотам официални кръгове и е еднолично в ръцете на президента Радев, който се оказа, че самичък би трябвало да управлява личната си власт ".

Според нея не толкоз митингите ще дадат сила сега. Хората желаят постоянно държавно управление - 66% желаят това, цитира тя допитване.

" Не радикализмът в настройките, а в противен случай - консенсусът ще ни изведе от този безпорядък и ще постави завършек на политическата рецесия ", счита Цветанка Андреева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР