Абсолютно възможно е да имаме и трета вълна на коронавируса.

...
Абсолютно възможно е да имаме и трета вълна на коронавируса.
Коментари Харесай

Вирусолог: Ако не правим нищо, няма как да очакваме ситуацията да се подобри


Абсолютно допустимо е да имаме и трета вълна на ковид. Дали ще има трета вълна зависи какви ще са ограниченията у нас и по какъв начин ще ги съблюдаваме. Ако продължаваме да вършим едно и също или нищо, няма по какъв начин да чакаме нещата да се трансформират. Това разяснява пред Нова тв доктор Велислава Петрова, вирусолог в Университета в Кейбридж.

Трябва да сме дисциплинирани, поредни и виновни. Това е отборна игра и няма по какъв начин един човек самичък да реши казуса, уточни тя, само че и добави, че съществува и възможност да се озовем преди всичко по смъртност в Европейския съюз. В случая е безусловно натурален развой да има трета вълна, тъй като нищо не се е трансформирало. Ще има талази, до момента в който няма съществени продължителни ограничения, които хората да могат да съблюдават или няма ваксина. Всичко зависи от това какъв брой съществено сме способни да приемем обстановката, съобщи лекарката.

Две от имунизациите разгласиха предварителните си резултати, които демонстрират успеваемост. Те не демонстрират странични резултати или токсичност. Те са безвредни и има такива данни, изясни вирусологът. Тя бе безапелационна, че коронавирусът не е просто грип, а много по-опасна зараза.

Първо ваксина ще получат здравните служащи и хората на първа линия. Има разнообразни способи, по които една страна обезпечава ваксини. От една страна има договорености сред две страни, от друга може и да е посредством Европейски Съюз. Приоритет ще бъде даден на хората от рискови групи. Това са към 20% от популацията и те ще бъдат имунизирани първи. Не е ясно докога ще се случи това. Има мощни упоритости това да се случи доникъде на другата година, разясни доктор Петрова.

Колективният имунитет съществува. Той обаче няма да ни избави от разрастването на епидемията. Тази тактика се употребява неверно. Не може оставим вируса да се популяризира и хората да умират, счита експертът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР