Абсолютно недопустимо е завръщането на Румен Спецов като шеф на

...
Абсолютно недопустимо е завръщането на Румен Спецов като шеф на
Коментари Харесай

Деси Атанасова категорична: Не може Спецов да е шеф на НАП отново

" Абсолютно неприемливо е завръщането на Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите, " съобщи шефката на Парламентарната група на ГЕРБ, Десислава Атанасова, в коридорите на Народното събрание.

На срещата на Министерския съвет в сряда, Борис Михайлов беше освободен от длъжността изпълнителен шеф на приходната организация заради понижена събираемост на приходите от Данък добавена стойност, а Румен Спецов беше назначен на тази позиция.

Когато беше запитана дали има принадлежности за надзор върху финансовия министър Асен Василев, Атанасова отговори, че парламентарният надзор е единственият инструмент, с който ще се реализира контрол над всички министри в актуалното държавно управление.

Атанасова разяснява също и измененията в Конституцията и означи, че това е една от главните задължения на ГЕРБ пред българските жители.

Тя изрази предпочитание президентът Румен Радев да показа своя план за Конституцията, за който приказва от години. Шефът на Парламентарната група на ГЕРБ уточни, че всяка партия е декларирала, че ще взе участие в този развой. " Дори в случай че официално не бъде реализиран нужният брой народни представители, които да внесат подобен план, въпреки всичко можем да работим дружно върху текстовете и да го превърнем в общо дело, " сподели тя.

Според нея Конституционната комисия в Народното събрание би трябвало да проработи.

" Очевидно е, че ние не участваме в тези диалози. Те се водят сред ДБ-ПП и Движение за права и свободи. Вчера декларирахме, че всяка парламентарна група може да номинира който пожелае. Винаги сме били на тази позиция. Имаше сходни случаи и в 47-то Народно заседание, когато бяхме безапелационни, че всяка парламентарна група взема независими решения, и никоя друга група не може да се намесва непосредствено или индиректно ", сподели тя, разяснявайки състава и номинациите на конституционната комисия.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: Румен Спецов НАП Деси Атанасова Десислава Атанасова конституционна комисия конституция промени парламентарна група ГЕРБ ДБ-ПП ДПС Румен Радев Борис Михайлов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР