Абсолютно безпочвени са страховете, насаждани в обществото, че влизането в

...
Абсолютно безпочвени са страховете, насаждани в обществото, че влизането в
Коментари Харесай

Хампарцумян за влизането в еврозоната: Имаме техническата възможност!

Абсолютно безпочвени са страховете , насаждани в обществото, че влизането в еврозоната не е чак толкоз положително, разяснява ръководителят на съдружие „ Институт на дипломираните финансови консултанти “ Преслав Китипов . В ефира на „ NOVA “ той означи, че има само позитивни импликации за това събитие, което се чака да се случи през 2025 година

България има техническата опция да одобри еврото през 2025 година, счита от своя страна финансистът и банкер Левон Хампарцумян . Според него това ще стане ясно дефинитивно през пролетта и добави, че „ държавното управление и хората в Народното събрание, които го поддържат, са стимулирани да го създадат “.

Същевременно зам.-председателят на Асоциацията на кредитните медиатори в България /АКПБ/ Деян Василев съобщи, че инфлацията скривала своята „ ужасна глава “ . По думите му през миналите месеци се вижда, че тя се намалява от ден на ден, като прогнозите са и през 2024 година да намелее.

Василев посочи, че страната ни има 4 критерия за влизане в еврозоната, от които 3 към този момент покрива.

Според данните за ноември инфлацията у нас продължава да се намалява на годишна база и към този момент 6-и месец е едноцифрена. През ноември месечната инфлация е 0,3%, а годишната за ноември 2023 година в съпоставения със същия месец на 2022 година – е 5,4%.

Припомняме, че в коледното си послание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР