Абсолютната несъстоятелност на сглобката и правителството е причината да се

...
Абсолютната несъстоятелност на сглобката и правителството е причината да се
Коментари Харесай

Трифонов пак поиска оставката на кабинета

Абсолютната неплатежоспособност на сглобката и държавното управление е повода да се карат за контрола на парите за здравето на хората. Това написа водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов в пост на формалната му страница във Facebook.

Трифонов означи, че следи какво се случва през днешния ден в Народното събрание и „ държанието на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) е подобен позор и такова брутално доказателство за липса на морал, адекватност и за това да не различаваш мотив и причина “. Трифонов уточни, че мотивът е избирането на подуправител на Националната здравноосигурителна каса, акцентирайки, че „ там има осем милиарда и здравето на всички българи “.

Председателят на НЗОК е персонален избор на Асен Василев, а подпредседателят е избор на сътрудниците на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те желаят подпредседателят да е техен, с цел да може да управлява ръководителя, само че, Асен Василев не ще, задейства Кирил Петков и ето ти скандал в Народното събрание. Карат се, псуват се на майка и всичко това за контрола на парите за здравето на хората, уточни Трифонов.

По думите му това е единствено мотивът.

„ Причината е безспорната неплатежоспособност на тази сглобка и излъченото от нея държавно управление “, разяснява водачът на Има Такъв Народ.
Трифонов счита, че доказателствата и мотивите са ежедневни.

Днес просто е един от крещящите мотиви за всичко това, което ви споделям. Единственият излаз, с цел да избегнем неуспеха от некомпетентността на тези хора, да избегнем ежедневния позор от тяхната липса на морал, единственият излаз е това държавно управление незабавно да си подаде оставката, добави Трифонов.

По-рано през днешния ден проф. Момчил Мавров беше определен за подуправител на НЗОК. Той е номинация на ПГ на ГЕРБ-СДС. Обвинения в лобизъм, нецензурни изрази, апели за оставка на държавното управление, мнения за миналия локален избор, спиране на съвещанието поради замяна на реплики от място съпровождаха дългата полемика.

Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който разяснява днешното пленарно съвещание и избора на подуправител на НЗОК. По думите му договарянето на подуправителя и шефа на НЗОК е било „ пакетна договорка “ сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Те не удържаха на думата си, разяснява Борисов държанието на ПП-ДБ.

ПП-ДБ е срещу кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК, разгласи по-рано през днешния ден съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Има отчет на Държавна организация „ Национална сигурност “ в секретно деловодство, който приказва против този претендент и има подозрения за лобизъм за частни лечебни заведения, уточни Петков и добави, че не биха позволили риск за здравето на българските пациенти и за финансирането на българските лечебни заведения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР