“Абсолютен приоритет за БСП е да гарантираме финансова стабилност на

...
“Абсолютен приоритет за БСП е да гарантираме финансова стабилност на
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Приоритет на БСП е увеличаване доходите на българите

“Абсолютен приоритет за Българска социалистическа партия е да подсигуряваме финансова непоклатимост на страната и да работим за повишение на приходите на българите. Макрорамката на нашите визии за бюджета е съобразена с европейските практики и се съобразяваме с икономическото и финансово положение на страната. Предлагаме един постоянен обществен пакет, чиито ограничения са в границите на 3 милиарда лв., които несъмнено можем да си позволим. С това даваме нашето виждане за решение на проблемите. Мерките ни са ориентирани главно към 3 групи хора: младите, фамилиите и майките с децата, работещите небогати и третата група са пенсионерите. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на обществената комисия Георги Гьоков по радио „ Фокус “.
Той уточни, че предложенията на Българска социалистическа партия са политики, които дълги години са следвани от левицата и значително осъществени постоянно, когато социалистите са били в ръководството на страната. „ Направихме майчинството за втората година да е равно на минималната работна заплата. Парите за нашите оферти ги има. Те се събират в страната и въпроса е по какъв начин ще се разпределят. Това са ограничения, които да поддържат българите в този тежък спешен миг. България сега е със постоянни финанси и даже от служебното държавно управление загатват, че има преизпълнение на бюджета “, добави Гьоков.
„ Новините след вчерашният съвет на тристранката са, че нищо не е признато – и за минималната заплата, за компенсацията за деца от 1 до 4 клас и предлагането за пенсиите не се одобри. Националният съвет за тристранно съдействие още веднъж не отговори на упованията за поддръжка по време на рецесия. Служебното държавно управление в лицето на своите представители там също не поддържаха тези наши законопроекти за нарастване на приходите и това е необичайно. За страдание никой там не съумя да надскочи частните си ползи. В същото време не се предлага и никаква опция “, разяснява социалистът за извършения съвет за тристранно съдействие.
Гьоков изясни, че в Закона за обществените финанси има периоди, които не вършат разлика дали страната ни се ръководи от постоянно или служебно държавно управление. Кабинетът на Радев по думите му би трябвало да внесе бюджет, тъй като в този момент са в нарушаване на Закона за обществените финанси. „ Заявихме, че ще създадем корекции в удължаването на бюджета. Самото служебно държавно управление в удължаването на бюджета също е направило съществени корекции – там има едни пари за заплащане на самолети. Ние направихме самодейността да поканим всички парламентарни групи, с цел да забележим кои са допустимите за всички парламентарни групи оферти “, сподели още той и акцентира, че хората не могат повече да чакат, тъй като направеното от постоянното държавно управление е било изядено от инфлацията.
„ В обществената комисия другите като че ли пазят партийните си ползи и не се реализира консенсус. Този метод на гласоподаване не е добър. Тази комисия е напълно в своето начало и се надявам скоро да стиковаме нещата и да реализираме по-голямо единодушие “, сподели в умозаключение Георги Гьоков.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР