Абортът може би наистина не бива да се забранява безапелационно,

...
Абортът може би наистина не бива да се забранява безапелационно,
Коментари Харесай

Резолюцията Матич за поощряване на абортите

Абортът може би в действителност не трябва да се не разрешава безапелационно, само че никога не трябва и да се насърчава, към каквото водят документи като този - " Доклад по отношение на ситуацията със половото и репродуктивното здраве и правата в тази област в Европейски Съюз във връзка със здравето на дамите ". Той е дело на евродепутата от на " Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент " Предраг Фред Матич , член на Хърватската социалдемократическа партия. Докладът е импортиран в комисията (има и такава) по правата на дамите и равенството сред половете. На 24 юни отчетът " Матич " се трансформира в резолюцията " Матич " с гласовете на 378 евродепутати при 255 срещу. е издържана в типичния " мандарински " жанр на европейската администрация - първоначално му има близо 20 общоприети страници с булети, които стартират със заклинанията " като взе поради " и " като има поради ", след които тихомълком се прокрадва самата резолюция, облечена в още 25 общоприети страници " мандарински " приказки.

Есенцията е в първата точка: " В сходство с правилото на субсидиарност и в сходство с националните пълномощия приканва страните членки да подсигуряват правото на всички лица, без значение от възраст, пол, обществен пол , раса, етническа принадлежност, клас, прослойка, религиозна принадлежност и убеждения, фамилно или социално-икономическо състояние, увреждане, статус на ХИВ (или излъчени по сексуален път инфекции), народен и обществен генезис, юридически или миграционен статус, език, полова ориентировка или полова еднаквост, да създадат своя осведомен избор във връзка с половото и репродуктивното здраве и права, да подсигуряват правото на физическа цялост и персонална самостоятелност, тъждество и недискриминация, и да дават всички нужни средства, с цел да може всеки да упражнява СРЗП ". Във всичките си тези 25 общоприети страници резолюцията следва познатия метод (на който се нагледахме и при Истанбулската конвенция) - общо благородно желание, в което се прокарват извънредно противоречиви моменти. Ако мине. И в случай че някой дръзне да опонира, тогава да се извърнат към него с озадачено повдигнати вежди: " Но белким сте срещу здравето на дамите?! Изроди! "

СРЗП значи " Сексуално и репродуктивно здраве и права " и упражняването му се свежда до:
" Гарантиране на достъп до безвреден и легален аборт " ; " Модерни противозачатъчни средства като тактика за реализиране на тъждество сред половете ".
Очевидно това е формалната философия на Европейския съюз, дефинирана от неговите професионални деятели, някои от които даже самите ние изпращаме там по либерален път с гласовете си. Тази философия може да се сведе до два фундамента:
Сексуалното наслаждение е базисно човешко право. Никой не може да протяга ръка на правото ви на оргазъм, реализиран по всякакъв метод в сходство с самостоятелната ви фикция и блян към многообразие на прекарванията. Да се насърчават всички съвременни и цивилизовани средства, водещи до появяването на допустимо минимум нови хора на тази изстрадала земя.
И вярно: едно изживяващо незабравими оргазми население не е толкоз рисково за системата. То е прекомерно заето с оргазмите си, с цел да мисли за други неща - да вземем за пример Зелената договорка - и последствията от тях.

Докладът, а по-късно и резолюцията, " Матич " провокира предстояща реакция. Румънската черква излезе със известие, в което акцентира, че точно главният европейски принцип на субсидиарност, на който се базира и резолюцията, се слага под подозрение в нея: "...докладът Матич ускорява разделянето в днешна Европа по въпроси, които съгласно учредителния контракт на Европейския съюз би трябвало да се контролират извънредно от всяка държава-членка ". Забелязва се тревожна наклонност за замяна на същинската политика за човешките права с " шокиращи идеологии, които подценяват действителните потребности и проблеми, като в същото време усилват разцепленията сред хората, културите и страните в днешна Европа ". Съзнателно ли се прави това или е законосъобразен резултат от общата полуда? Кой го прави, на кого е потребно?

Според Румънската черква спорните аспекти на резолюцията са:
поощряване на аборта; рецензия на правото на здравните експерти да се базират на несъгласие по съвест; поощряване на наложителното полово обучение за деца, започвайки от началните класове; разпространение на джендър идеологията (която претендира, че полът е избор, а не действителност в сходство с биологичния пол).
Реагира и Ватиканът, отбелязвайки, че документът в действителност показва аборта като " съществена здравна услуга, която би трябвало да бъде устойчива за всички " и "...призовава държавните управления да обезпечат повсеместен достъп до безвреден и легален аборт, и до висококачествени контрацептивни способи ".

Резолюцията " Матич " приказва за права и свободи, само че правото на независимост не може да се отнася единствено за едната страна в дадени връзки. Трябва да се има поради и правото на нероденото дете да се роди, да се има поради неговото право на живот, тъй като свободата на всеки човек е обусловена от свободата на различен човек. Но този аспект напълно отсъства в резолюцията " Матич ". Епископите на страните от Европейски Съюз, показани в Комисията на епископатите на Европейски Съюз (COMECE) формулират казуса от позиция на неродените деца: " Неродените деца са тези, които имат главното право на живот ". А правата на разпътните им родители да се забавляват без да поемат отговорност и да обременяват кариерите си или просто битовия си комфорт - тези права са от второстепенна значимост. Католическите епископи акцентират, че " в тази резолюция мощно отсъства нероденото дете, лишено от главното си право да живее, като всеки човек ".

Абортът не е средство за фамилно обмисляне или част от естественото опазване на здравето, настояват от Ватикана. Правото на аборт е друго от правото на здраве, което е несъмнено. Ето къде е лукавщината - да включиш измисленото право на аборт в правото на здраве, с цел да заклеймяваш всекиго, който си разреши да възрази. С какво способства абортът за здравето? Излиза, че бременността е болест - болест, която предстои на предварителна защита (сексуално просветна активност в училище) и на лекуване (аборт). Дотам ли се докарахме: да одобряваме с публични документи, че бременността, която постоянно се е разглеждала като благословия, е болест? В подобен случай не поощрявайте ин витро! То е нещо като умишлено заразяване с тази страшна болест - бременността! Но ще кажете: концепцията е човек самичък да взема решение дали да има деца или да няма и каквото и да реши, то би трябвало да бъде законодателно подкрепено. На някой хрумна ли му, че който желае деца, прави секс, който не желае - не прави? Не. Свещеният оргазъм е ненарушим! Чукайте се където и както ви падне, с цел да не мислите за друго! Но блудството е грях, а греховете се заплащат.

Как да се регламентира абортът е комплицирана тематика. Тя е сред църковните и светските управляващи, а ние с вас не сме представители на нито едно от тях. Но сигурно и нравствено успокоение можем да твърдим, че бременността не е болест. Уж индивидът е полезност №1, индивид на всевъзможни нечувани права, само че откогато не е облик и сходство, към този момент може с лекост да бъде абортиран и това е добре, тъй като по този начин оказваме помощ на Майката Природа. Даваме ли си сметка какъв брой човеконенавистна, какъв брой сатанинска е такава философия: индивидът е нездравословен, той е пришка върху лицето на планетата, израстък в тъканта на природата и по-добре да го няма. Или най-малко да не го има чак в такива обременяващи количества. А това с правата и свободите е двуличие, най-малко до тогава, докато правото на оргазъм е по-висше от правото на живот. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен или най-малко там абортът да се разгласи за наложителен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР