Абортът е чувствителен въпрос и като се има предвид, че

...
Абортът е чувствителен въпрос и като се има предвид, че
Коментари Харесай

Митът за абортите, в който все още много жени вярват

Абортът е сензитивен въпрос и като се има поради, че е малко табу да приказваме за това, дамите могат да бъдат комплицирани за това, кое е и не е правилно, когато се стигне до преустановяване на бременността.

Ново изследване обяснява въпроса. При проучването са запитани повече от 1000 дами на възраст сред 25 и 33 разнообразни въпроси за плодовитостта и фамилното обмисляне, в това число абортите, а резултатите са отварящи очите.

Повече от 30% от дамите споделят, че считат, че прекратяването на бременността може да повлияе на бъдещото изобилие. Около 25% от дамите споделят, че мислят, че потреблението на План Б хапче може да повлияе на способността им да имат деца в бъдеще.

Д-р Дженифър Уидър, гинеколог, споделя, че е малко сюрпризирана от отговорите на дамите. Въпреки че е ясно, че има липса на осведоменост по върпоса с абортите. Тя показва, че абортът няма да повлияе на бъдещата ви плодовитост.

Ако абортът бъде осъществен в безвредна и чиста конюнктура, от дипломиран доктор, няма научни доказателства, че абортът предизвиква неплодородие. Има известни доказателства, че съществуването на голям брой аборти може да усили риска от анормална имплантация на плацентата при бъдещи бременности. Но това е затруднение, а не нещо, което оказва въздействие върху способността ви да заченете и да имате крепко дете.

Що се отнася до хапчетата за незабавна контрацепция, приемът на такива хапчета също не оказва въздействие върху плодовитостта на дамата.


Според изследването, има доста неправилни схващания за плодовитостта. Много дами считат, че проблемите на психологичното здраве като стрес, меланхолия и тревога могат да повлияят на способността им да заченат, само че това не е потвърдено.
Около 35 % от дамите също погрешно са считали, че потреблението на хапчета за надзор на раждаемостта може да повлияе на тяхната плодовитост. Други пък са показали, че съгласно тях, слагането на серпантина и съществуването на доста полови сътрудници също оказват въздействие върху способността на дамата да има деца. Нито едно от тези изказвания обаче не е правилно.

Близо 83% от дамите споделят, че разчитат на уеб уеб сайтове и Гугъл търсене за информация за тяхното репродуктивно здраве.

Бебетата са в мозъка на дамите съвсем непрекъснато, най-малко на тези, които имат човек до себе си. Повече от 80% от дамите мислят за бъдещите си деца няколко пъти в месеца. А 32% от омъжените и 26% от дамите в сериозна връзка мислят за деца няколко пъти седмично.

Още нещо, което си коства да отбележим: Повече от 55% от дамите споделят, че са загрижени за способността си да имат деца един ден.

Надяваме се, че изчистването на мита за абортите ще ви облекчи.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР