Абонат на електроразпределително дружество е поискал да му бъде осигурено

...
Абонат на електроразпределително дружество е поискал да му бъде осигурено
Коментари Харесай

Енергото поиска 19 000 лева на абонат, който поиска да му пуснат ток в къщата му

Абонат на електроразпределително сдружение е изискал да му бъде обезпечено електричество в новата му къща. Оттам обаче му поискали сумата от 19 000 лв. за услугата. Историята е на инж. Никола Николов. За това заяви NOVA.

„ Аз тези 19 000 лв. няма да ги платя, тъй като към този момент си имам електромер. Линията, която е издигната преди 7-8 години, е захранила единия ми потребител. И в този момент като построих втората къща ми би трябвало втора партида ”, изясни пред Румен Бахов инж. Николов.

Петър Костадинов от отдел „ Комуникации ” на електроразпределителното сдружение EVN изясни, че потенциалът на мрежата, която минава до парцела е привършен. А сечението на кабела на електрическия дирек не разрешава присъединението на нови клиенти към него.

Николов пък е безапелационен, че от енергодружеството би трябвало да покажат доказателства, че в действителност потенциалът на кабела е привършен и да се вкара в употреба различен подобен. Това било наложително, с цел да има електричество в новия му дом.

„ Тези близо 19 000 лв. са изчислени въз основата на нормативната уредба. И това не е сума, която EVN ще прибере за себе си. Това е цената на 700-те метра линия, която ще би трябвало да се прекара от новия парцел на клиента до трафопоста ”, изясни още Костадинов.

Според енергийния специалист Иван Хинов има два ефикасни разновидността Никола Николов да има електричество в новия си дом. Единият е да си урегулира имота. В този случай електроразпределителното сдружение ще бъде задължено да му обезпечи ток, според нормативната уредба. Алтернативата е посредством фотоволтаичен панел.
Източник: NOVA
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР