Абитуриент от Велико Търново е приет да учи космонавтика в

...
Абитуриент от Велико Търново е приет да учи космонавтика в
Коментари Харесай

Поглед към звездите: Младеж от Велико Търново ще учи космонавтика в САЩ

Абитуриент от Велико Търново е признат да учи космонавтика в американския авиационен университет „ Ембри-Ридъл “ във Флорида. Самиул Николов е признат в техническа компетентност, обвързвана с надзор на процеса на политане на галактическите апарати. Той мечтае след 40 години България още веднъж да се трансформира в галактическа мощ.

Космосът го притегля още като малко дете. И единствено на 11 вижда онлайн базата на НАСА в Измир. От там Самуил се завръща с макети на галактически совалки и кораба Аполо. 

 
Той има фантазия може би от детската градина. Непрекъснато у дома гледаше научно- известни филми, свързани с Космоса и океаните и това в действителност са му двете пристрастености - Космос и вода…
Галина Бакалова-Николова, майка на Самуил

В Природоматематическата гимназия във Велико Търново учи за прибавен програмист, а към този момент е признат в Авиационния университет във Флорида.

 
Този университет е доста строго профилиран в авиация и аеро спейс инженерство. Моята специализация ще е – действително тя ще се изявява в управление процеса на политане... по какъв начин се управлява всеки един модул - дали ще са хората, които се занимават с изпускането на газта, с съответната площадка, с тренирането на екипажа, желая да съм осведомен с всеки един етап от изстрелването...
Самуил Николов
Изключително сполучлив е той като възпитаник, достиженията му са в региона на осведомителните технологии и олимпиади - доближава до народен кръг, финалист троент...
Емилия Николова, класен началник на Самуил

Самуил мечтае да приключи сполучливо в Съединените щати и да работи за престижа на България като галактическа мощ.

 
Много постоянно сме говорили дали има опция Българска галактическа организация да се възвърне, активността ѝ да се възвърне, защото ние сме правили галактически проучвания под формата на спътник на друга галактическа организация. Според мен това е допустимо да се възвърне, само че този път ще сме спътник или на Европейската, или на някоя американска галактическа организация. Тъй като този отрасъл се развива доста мощно и към този момент няма единствено държавни, само че и частни организации.
Самуил Николов

За да сбъдне фантазията си обаче, Самуил се нуждае от финансова поддръжка, с цел да заплати част от семестрите в Авиационния университет. Вярва, че българи с огромни сърца могат да поддържат фантазията му.

Банка ДСК

Титуляр: Самуил Калоянов Николов

IBAN: BG76STSA93001528436161

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Дарение за обучение

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР