Абед Уади се обличаше за погребението, когато пристигна съобщението. Това

...
Абед Уади се обличаше за погребението, когато пристигна съобщението. Това
Коментари Харесай

Палестинците са атакувани, докато насилието на заселниците нараства на Западния бряг

Абед Уади се обличаше за погребението, когато дойде известието.

Това беше изображение, изпратено му от другар, на група маскирани мъже, позиращи с брадви, туба с бензин и резачка, с отпечатан текст върху изображението на иврит и арабски.

" На всички плъхове в канализацията на село Кусра, чакаме ви и няма да ви скърбим, " се споделяше в текста.

" Денят на отмъщението идва. "

Кусра е селото на Вади, в северната част на Западния бряг покрай Наблус. Погребението този ден беше за четирима палестинци от селото. Трима бяха убити предходния ден - сряда, 11 октомври, откакто израелски заселници влязоха в Кусра и нападнаха къща на палестинско семейство.

Четвъртият беше убит в последвалите конфликти с израелски бойци.

На идващия ден, селяните от Кусра се готвеха да тръгнат към болница на половин час път и да се върнат с телата на мъртвите. За да създадат това, те ще би трябвало да пътуват през земя, която е осеяна с израелски селища, където рискът от принуждение, висок даже в елементарни времена, се е повишил трагично през двете седмици, откогато Израел влезе във война с Хамас.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Уади остави телефона си и продължи да се облича. В хладилници в болничното заведение имало четирима мъже, които трябвало да бъдат прибрани. Той сподели, че няма да бъде възпрян от опасност. Беше чувал прекалено много.

Нямаше метод Уади да знае, че след няколко часа твърди израелски заселници ще се изправят против погребалната върволица и неговите личният брат и младият племенник щяха да бъдат убити.

" Ако бяхме забавили един или даже два дни, каква изгода щеше да има? " Уади сподели, седнал в сенчестия двор на фамилния си дом в Кусра.

" Мислите ли, че заселниците биха напуснали това място на втория ден? "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР