А1 придоби телевизионните права за Националната баскетболна лига (НБЛ), Купата

...
А1 придоби телевизионните права за Националната баскетболна лига (НБЛ), Купата
Коментари Харесай

A1 взе телевизионните права за Националната баскетболна лига и турнира за Купата на България

А1 закупи телевизионните права за Националната баскетболна лига (НБЛ), Купата на България и Суперкупата на България по баскетбол за идващите три сезона. Първоначално ще бъде излъчена по една среща на кръг - всеки понеделник от 19:00 часа, а мачовете ще могат да се гледат краткотрайно по MAX Sport 2. Първото дерби, на което почитателите ще се насладят, е още в дебютния кръг и опълчва два от любимците за купата - Рилски състезател и Левски Лукойл. Двубоят в Самоков стартира в 19:00 часа в понеделник, 12 октомври.

" Баскетболният шампионат на България е вторият най-гледан български шампионат в страната след футболното състезание и ние сме щастливи, че MAX Sport ще излъчва директно най-вълнуващите дуели. Това в допълнение ще обогати баскетболното наличие на каналите, по които от години се предават директно борбите от двата най-престижни европейски клубни турнирa - Евролигата и Еврокупата ", разяснява новото наличие на каналите MAX Sport Симеон Донев, старши шеф " Маркетинг " в А1 България.

Програмата на Националната баскетболна лига планува 27 кръга от постоянния сезон и плейофна фаза по-късно. Шампионът от сезон 2018-2019 година Балкан Ботевград, който водеше в класирането и преди прекратяването на миналото състезание, още веднъж ще се бори за златните медали. Като най-сериозен съперник на " зелените " за поредна година се обрисува да бъде отборът на Левски Лукойл, който направи мощна селекция в последните седмици. Голямото дерби сред двата клуба ще се състои в VII кръг на НБЛ и също ще се излъчи директно по MAX Sport 2. Амбициите си за положително показване и присъединяване във финалния плейоф през новия сезон не крият и отборите на Рилски състезател и Берое.

Освен постоянния сезон и плейофите в шампионата правата на А1 включват и излъчването на най-интересните дуели от шампионата за Купата на България, където право на присъединяване имат единствено най-хубавите 8 тима от Национална баскетболна лига. Турнирът е на правилото на директните елиминации в една среща. Традиционният мач за Суперкупата на България сред първенеца и носителя на Купата също ще бъде излъчен от А1 като част от партньорството сред Националната баскетболна лига и телекома.

Срещите от НБЛ и Купата на България по баскетбол допълват богатото наличие от баскетбол в MAX Sport, което включва и два от най-престижите шампионати в Европа - Евролигата и Еврокупата по баскетбол. Освен него посредством своите спортни канали А1 предлага и първокласно наличие като срещите от UEFA Champions League във вторник, LaLiga, Serie A, Eredivisie, всички шампионати от сериите ATP 1000 и 500, Лигата на нациите по волейбол и Световното състезание по волейбол за мъже и дами, MotoGP, NASCAR, WRC, NHL, Диамантената лига, UFC и доста други.
 Мълчание след разпадането на Академик София! Защо?
Мълчание след разпадането на Академик София! Защо?

Кой ще се осмели да каже?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР