А1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) демонстрираха

...
А1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) демонстрираха
Коментари Харесай

А1 внедри цялостно решение за дигитализация на образователния процес в УНСС


А1 и Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) демонстрираха изцяло софтуерно решение за цифровизация на просветителния развой. С помощта на новаторската система преподавателите ще основават интерактивно наличие, с което студентите по-лесно и интуитивно да усвояват образователния материал. Решението включва и видеоконферентна връзка, посредством която лекциите, преподавани в УНСС, ще бъдат разполагаем в действително време и на студентите в няколко други университета по едно и също време.

Проектът за цифровизация на просветителния развой ще помогне на студентите в икономическия университет да развиват предприемачески умения и цифрова креативност. Това ще способства за повишение на качеството на образованието по стопански дисциплини в УНСС, както и за възстановяване на качеството на научните проучвания.

Сред високотехнологичните съставни елементи на цифровите стаи са интерактивни екрани, интерактивна преподавателска маса, интерактивна дъска с проектор, видеоконферентна система и холограмен проектор. За дигитализацията на преподаването в УНСС към този момент са подготвени общо шест цифрови класни стаи, оборудвани и с таблети за студентите, а цифровите лаборатории са в допълнение екипирани и със специфични VR очила, 3D принтери и 3D скенери. Пет от цифровите класни стаи са в главната постройка на университета в София, а една е във филиала на УНСС в Хасково. Стаите и лабораториите разрешават и присъствено, и отдалечено осъществяване на занятията.

Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби “ в А1 България, разяснява: „ Дигитализацията е пътят към повишение на знанията и уменията на бъдещите експерти на България. При образованието на студенти по стопански дисциплини това е с още по-висок приоритет, защото страната ни от ден на ден се нуждае от софтуерен и предприемачески дух за развиването на всички браншове от стопанската система и обществото. Горд съм, че с огромната цифрова система, която имплементирахме в УНСС, ще помогнем освен студентите да получават познания по интерактивен метод, само че и на преподавателите и ръководителите на УНСС да продължат да развиват едни от най-хубавите експерти в областта на стопанската система и търговията у нас. “

Проф. Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и международно стопанство и началник на плана, съобщи: „ Нашият университет придобива нещо ново и доста качествено. Пожелавам на нашите студенти и кандидат-студенти сполучливо потребление на цифровата стая дълги години. Технологиите се развиват непрекъснато. Преди две години, когато пристигна пандемията от Ковид-19, ние бързо преминахме към цифрово образование. Сега с цифровите класни стаи ще имаме доста повече благоприятни условия за интерактивно образование. Благодаря на А1 България за сполучливото съдействие за построяването на цифровите класни стаи и лаборатории “.

„ В УНСС към този момент имаме качествено нова инфраструктура за образование. Тя дава отлични благоприятни условия за ново, съвременно наличие, които нашите студенти чакат и изискват от нас. В началото на септември ще създадем образования освен по отношение на цифровите класни стаи, а и за създаването на нов вид наличие. За в бъдеще нашето предпочитание е да разширяваме тази инфраструктура “, сподели и доцент доктор Росен Кирилов, зам.-ректор по цифровизация и киберсигурността в УНСС и координатор на плана.

Мартин Йорданов и Жулиен Михайлов от „ Корпоративни продажби “ в А1 България показаха пред ректора на УНСС, проф. Димитър Димитров,– зам. ректор по цифровизация и киберсигурност доцент доктор. Росен Кирилов и преподаватели от УНСС функционалностите на системата.

Технологичното решение разрешава всички образователни материали, готови от преподавателите в Windows среда, да могат да бъдат презентирани в интерактивен тип на цифровите екрани, които разполагат и със сензорен екран. Интерактивните дъски дават опция всичко, изписано от преподавателя по време на лекция, да бъде съхранявано в цифров формат, а интерактивно образователно пособие улеснява провеждането на лекции и семинари. Дигиталните лаборатории имат за цел да подкрепят организацията на образователния развой, по повод както на работата в присъствена и отдалечена среда, по този начин и във връзка с потреблението на модерни цифрови способи за преподаване и демонстриране на усвоените познания от страна на студентите.

За реализацията на огромния план А1 достави, конфигурира и конфигурира профилираното съоръжение и програмен продукт за цифровите образователни стаи и цифрови лаборатории в УНСС. Той се организира по план „ Икономическо обучение в България 2030 “, финансиран по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък 2014-2020г. “, по процедура „ Модернизация на висшите учебни заведения “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР