А във всяко районно има от 1 до 3 служители,

...
А във всяко районно има от 1 до 3 служители,
Коментари Харесай

Издирват хиляди като Росен Ангелов, не може със СРС-та

А във всяко районно има от 1 до 3 чиновници, натоварени да ги търсят, разяснява пред Нова телевизия основният редактор на в. „ 168 часа” Слави Ангелов, откакто търсеният за шесторното ликвидиране беше открит мъртъв .

Такива отдели има и в регионалните дирекции, те имат 3 коли, а няма условие какъв брой души да заловят, изясни престъпният публицист.

По думите му множеството търсени са търсени само на непрекъснатите си адреси и даже не в домовете на родителите си. Той даде образец с измамника Спас от Кочериново, лъгал със самолетни билети, който не е търсен на адреса на родителите си.

„ Този човек (Росен Ангелов - б.р.) 8 години е бил търсен, а в действителност въобще не е.
От 2014 година не може да се употребява СРС за търсене на човек и да се ревизират разпечатки на телефон, обаче ние го разбрахме в края на 2016 година, когато родителите на килъра от дискотека "Соло " осъдиха страната, по тази причина, че са били подслушвани. Депутатите, както постоянно загрижени за нас, одобряват една корекция, от която се употребяват неприятните. Аз доста бих желал да изчезне детето на някой от правната комисия в Народното събрание, който е приел тази поправка”, уточни Ангелов.

Той посочи, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да носи отговорност за това, само че действително не го прави. Дори кварталните служители на реда нямат достъп до системата за търсене.

По мотив появили се подозрения, журналистът разяснява, че има задоволително данни, че Росен Ангелов е килърът от Нови Искър, погубил 6-има души.

„ Конспиратори постоянно ще има, таксиметровите водачи да вземем за пример стигат по-далеч в теориите си от методите на Босненската мафия. Според мен са събрани задоволително доказателства, че това е килърът. В къщата, която е обитавал през последните 6 месеца, са открити негови облекла, които са били напоени с кръвта на Кети – приятелката, която го е отхвърлила. Намерени са гилзи, които са идентични с гилзите от вкъщи, в който е осъществено шесторното ликвидиране. Той е бил много деен във Фейсбук. Ние открихме профила му, той има 80 приятелки и нито един приятел”, акцентира Ангелов.

По думите му от време на време преднамерено имало дезинформация и лъжливи версии в медиите, с цел да се заблуди същинският причинител.

„ Това е глупава оперативна композиция. Кой ще се заблуди, че труповете са убити единствено в главата - килърът?”, попита обаче някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов във връзка обстоятелството, че първоначално основният прокурор Сотир Цацаров заяви това, а се оказа, че жертвите се убити с голям брой патрони.

Той уточни, че такива данни усилват недоверието в институциите.

„ Най-вероятно Росен Ангелов е причинителят на шесторното ликвидиране в Нови Искър. Но толкоз спорна информация ни се поднасяше от публични институции, че хората се объркаха и в действителност не имаха вяра в това. Имаше две спорни версии – или индивидът ще избяга и няма да го заловят, или ще го намерят мъртъв, както и стана впоследствие”, разяснява още проф. Радулов, който в този момент е учител по сигурност.

„ Случаят с Росен Ангелов е поради тежки проблеми в Министерство на вътрешните работи и локалната власт ”, съобщи в това време пред bTV водачът на ДСБ и някогашен началник на НСС ген. Атанас Атанасов.

По думите му присъщото в тази ситуация е, че Ангелов е трябвало да влезе в пандиза в годината, в която Бойко Борисов е пристигнал на власт.

„ Полицаите стачкуват повече от една година. Никой не се заема да реши тежките проблеми там. Хората са недоволни и вие очаквате да търсят престъпници”, добави още Атанасов.

Той добави, че в системата на Министерство на вътрешните работи върви тежка кадрова търговия и уточни, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е назначен без конкурс, тъй като бил доближен на основния секретар.

„ Всичко това е вследствие на систематична корупция на всички равнища и никакви ограничения против нея”, добави Атанасов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР