а седем дни от началото на септември са загинали 16

...
а седем дни от началото на септември са загинали 16
Коментари Харесай

КАТ: Реални животи приключват на пътя, трябва да го осъзнаем

а седем дни от началото на септември са починали 16 души, а 168 са потърпевши при 141 тежки произшествия в страната.

Това сподели контрольор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция " при представянето на ограниченията, подхванати от службата по отношение на края на почивните дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че водачите би трябвало да са деликатни и да понижат скоростта. "Цифрите са притеснителни Реални животи завършват на пътя, би трябвало да го осъзнаем, означи служителят на реда ".

Най-натоварено е придвижването на влизане в столицата на Автомагистрала "Хемус ", в региона на "Витиня ", където още от обяд се регистрират огромни тапи, означи Близнаков. Той добави, че чиновниците на "Пътна полиция " там подхващат дейности, с цел да не се позволява прекъсване на колите в тунелите, което би основало предпоставки за рискови произшествия.



Водачите, които желаят да избегнат задръстването в региона на "Витиня ", могат да употребяват и републикански път I-1, по който се движат товарните коли.

Друга натоварена точка в края на почивните дни е регионът на Владая, където се струпват доста коли. Там е основана организация за реверсивно придвижване като са обезпечени две пътни ленти за влизане в София, а в допълнение след реверса са ситуирани пътни служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, които ще контролират придвижването по натоварените прави.

На всички други пътни артерии за влизане в столицата придвижването е умерено, сподели контрольор Близнаков. Той подсети, че влизащите в София от през днешния ден могат да се движат по Околовръстния път в правата сред "Горубляне " и "Младост ".

Служителите на "Пътна полиция " ще контролират и подкрепят придвижването в невралгичните точки, сподели още служителят на реда. Той уточни, че на всички места по автомагистралите има спомагателни полицейски екипи, които ще наблюдават за проблеми. Координирали сме дейностите си с Агенция "Пътна инфраструктура " още предходната седмица, от тяхна страна са замразени всички настоящи поправки по пътищата, означи контрольор Близнаков.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР