А кои са най-търсените професии. Първо, за тези с диплома

...
А кои са най-търсените професии. Първо, за тези с диплома
Коментари Харесай

Доходите ни ще растат. Кои са най-търсените професии?

А кои са най-търсените специалности. Първо, за тези с тапия за висше обучение. Най-търсени ще се архитектите и строителните инженери. Глад за фрагменти ще има и в опазването на здравето, само че за медицински сестри и лаборанти. Ще се търсят учители, икономисти и ИТ експерти, оповестява bTV.

За хората със особено обучение. Най-търсени ще бъдат експертите в търговията и в хотелиерството. Ще се търсят също строители и водачи.
Експерти предвиждат още, че в секторите, в които има дефицит на работна ръка, има и максимален късмет за повишение на заплатите.

 

Любомир Христов чака да стартира първата си работа в адвокатска адвокатска фирма, само че споделя, че близо два месеца е търсил своето работно място:

 

„ Има пренасищане в  бранша, аз съм приключил право. Има доста адвокати и по тази причина “, споделя той.

 

Любомир се е присъединил в програмата за младежка претовареност и работодателят му ще получи част парите за неговите осигуровки и заплата.

 

„ Така или другояче считам, че в бъдеще приходите ми ще се усилят “, съобщи мъжът.

Основание за оптимизъм във връзка с приходите има, регистрират икономистите. Причината е, сериозният дефицит на фрагменти.

 

„ Самото държавно управление има много нападателна политика във връзка с приходите, най-вероятно минималната работна заплата ще се усилва много съществено в идващите години. Така че конкуренцията сред работодателите за фрагменти единствено ще се задълбочава “, споделя икономистът Адриан Николов.

 

От Стопанската камара също чакат приходите ни да порастват, тъй като сега търсенето на чиновници надвишава доста броя на свободните служащи търсещи работа. Безработицата в страната е ниска 5,6% на 100:

 

„ Анализът е, че приходите биха нарастнали сред 8 и 10%, само че това е напълно приблизително в някои области могат да набъбнат с 17% при доста квалифицирани фрагменти в други единствено с 8% “, разяснява доцент доктор Щерьо Ножаров.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР