А Google взема все по-голяма дял от пая на Microsoft

...
А Google взема все по-голяма дял от пая на Microsoft
Коментари Харесай

Amazon продължава доминацията си в публичното облачно пространство

А Гугъл взема все по-голяма дял от пая на Microsoft и AWS.
Amazon показва смазващата си доминация за следващо тримесечие на полето на обществения облак. Това излиза наяве от последния отчет на Synergy Research Group. Лидерската позиция на компанията обгръща всичките четири огромни световни района. Microsoft продължава да гони по петите AWS, а Гугъл не се предават от конкуренцията.

Synergy Research Group изготвя самобитната си ранглиста, вземайки поради приходите на обсъжданите компании в IaaS (infrastructure-as-a-service) и в PaaS (platform-as-a-service) сегментите. Компанията показва, че точно приходите от IaaS и PaaS доставките съставляват по-голяма част от приходите в региона на обществения облак и това е било определящо и за техния отчет. Един от индикаторите за постоянното показване на Amazon тук е господството им на азиатските пазари. Традиционно, азиатско-тихоокеанският район не е изключително гостолюбив за американските компании, главно заради китайския пазар, където локалните компании и изключително Alibaba се опълчват извънредно сполучливо. В интерес на истината, никоя от посочените американски компании не заема някоя от челните позиции в Поднебесната империя, като първите пет доставчика тук са точно китайски компании.

За да придобиете по-добра визия за подтискащата доминация на Amazon тук, ще е добре да погледнете цифрите, които Synergy извеждат: Amazon прибира цели 40% от всички доходи от IaaS и PaaS поръчките, до момента в който Microsoft и Гугъл общо взимат 25%. IBM, Salesforce и Tencent, допълват картината тук.

„Винаги ще има благоприятни условия и за по-малките облачни снабдители, които да обслужват нишовите пазари, изключително, в случай че са се фокусирали над единични страни или локални райони, само че тези компании не могат дори и да се надяват да провокират пазарните водачи. Китай ще продължи да е изключение от правилото, само че отвън азиатската страна, става дума за световна игра, изискваща обсег на световно ниво“, разяснява за Silicon Angle, водещият анализатор на Synergy Джон Динсдейл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР