99 000 литра питейна вода в индивидуални пакети е осигурена

...
99 000 литра питейна вода в индивидуални пакети е осигурена
Коментари Харесай

Заради сушата: 40 тона риба ще бъдат унищожени от рибарниците в Своге

99 000 литра питейна вода в самостоятелни пакети е обезпечена за 12 000-те хиляди поданици на Община Своге от запаса, обясниха на брифинг в Министерския съвет шефът на Дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов и представителят на кабинета Антон Кутев.

През механизъм на Националното съдружие на общините в Република България в помощта са се присъединили и общините Пловдив, Гоце Делчев, Дупница, Ихтиман, Девин, Бачково. На 15 места в града се обезпечава питейна вода и вода за битови потребности, която е сертифицирана. Властите на място работят по два разновидността за обезпечаване на вода: хидрогеолози поучават управляващите по какъв начин построеното водохващане под Петрохан да бъде ориентирано към село Искрец и да бъде повишен размерът на река Студена. Очаква се това да даде резултат до един-два дни. Вторият вид е да се свърже общината с подземно езеро в системата от 200 км пещери.

Николов изясни, че река Студена не е изцяло изчезнала, само че е с доста понижен дебит, като реката свършва в нищото, преди да излезе над земята в село Искрец. Подобен случай е имало в края на 70-те години, тогава водата се е възстановила след 48 часа.

40 тона риба ще бъдат унищожени от рибарниците в Своге.

Над 12 000 души в община Своге са без вода, откакто дебитът на река Искрецка понижа доста през последните две денонощия. Проблемът визира Своге, село Искрец, Свидня и част от село Церово.

По неотложност би трябвало да се подхващат сондажи, вършим всичко допустимо, чакаме решителната интервенция на страната в лицето на ВиК-София-област, разяснява по-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия заместник-кметът на Община Своге Илия Богданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР