9750 дози вече са складирани в сградата на БИО БИЛ,

...
9750 дози вече са складирани в сградата на БИО БИЛ,
Коментари Харесай

Здравният министър прие първите ваксини и обяви страшната цена, която плащаме! ВИДЕО

9750 дози към този момент са складирани в постройката на БИО БИЛ, след по-малко от 30 минути ще тръгне първия лъч към Пловдив и Бургас. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов минути откакто одобри имунизациите в България.

Пристигнаха и осведомителни материали, които са ориентирани както към лекарите, по този начин и пациентите, с цел да може жителите да бъдат осведомени за процеса на имунизация.

Аз ще бъда първият имунизиран българин.

Утре имунизирането ще стартира синхронно в София, Пловдив и Бургас.

Радващото е, че броят на хората, които желаят да се имунизират се усилва. Има новозаписали се лекари и сестри. Ние сме оптимисти, че в случай че продължаваме с информирането, ще реализираме стремежи резултат от 70% имунизирани българи, тъй че да хвърлим маските и да вървим на спектакъл и така нататък

"Това е цената, която плащаме сега, всеки един от нас се изолира, а това е дискомфортно за всеки един човек ", добави още здравният министър.

На половина януари чакаме още ваксини до постигане на 62 000 дози.

Останалите райони стартират имунизация 28 и 29. Враца и Търново получават имунизациите си от тук на 28 ", уточни Ангелов.

Фазите, които сме създали сме се управлявали само от здравна целенасоченост и готовността на страната. Първо са тези, които водят войната очи в очи в лечебните заведения. Много огромни длъжници сме на възрастните хора. Ако дойдат времена с повече ваксини ние ще изпълняваме етапите редом, само че ще насочим старания към възрастните хора.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР