96 души, повечето от които с българско гражданство, и някои

...
96 души, повечето от които с българско гражданство, и някои
Коментари Харесай

Правителственият самолет евакуира още 96 българи от Израел

96 души , множеството от които с българско поданство, и някои с израелско – членове на фамилии, оповестиха от Министерство на външните работи. Те кацнаха сполучливо в София към 01:00 часа през днешния ден с полет на държавния аероплан Еърбъс от Тел Авив.

На летището, както при предходните три осъществени полета , идващите бяха посрещнати от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

„ България беше първата страна, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща- грижата към сънародниците ни и координирани дейности “, съобщи часове преди този момент в Народно събрание вицепремиерът. Мария Габриел и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дадоха взаимно изказване и подчертаха, че работят в цялостна съгласуваност на дейностите си .

„ Казали сме от ден първи, че държавният аероплан ще реализира полети до момента в който е допустимо и до момента в който имат потребност сънародниците ни “ , безапелационна е Мария Габриел.

Припомняме ви, че в Посолството на Република България в Тел Авив действат два телефона за незабавна връзка , с които жителите могат да се свързват непрекъснато:

+ 972 54 764 0089
+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица , намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected], както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и на телефони:

+359 2 948 24 04
+359 2 971 38 56

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР