94-годишен пациент успя да се пребори с тежка коронавирусна инфекция

...
94-годишен пациент успя да се пребори с тежка коронавирусна инфекция
Коментари Харесай

Жажда за живот: 94-годишен пребори тежък COVID, мечтаел да и...

94-годишен пациент съумя да се пребори с тежка коронавирусна зараза и интервенция от херния. Човекът, който е оздравял в Областната болница в Пазарджик и е изписан точно на Деня на шегата, преди да се прибере у дома, с усмивка казвал, че мечтае да отиде за риба на язовир " Батак ".

Ангел Вичев, който живее при своя наследник в град Батак, е признат по неотложност за интервенция в Хирургичното поделение на лечебното заведение при започване на март със заклещена херния и чревна непроходимост. След интервенцията е тестван за COVID-19 и се оказва позитивен. Седмица по-късно е изместен в Коронавирус реанимацията поради двустранна пневмония с прогресираща дихателна непълнота. Поставен е на неинвазивна белодробна вентилация и в продължение на 12 дни е на интензивно лекуване. Върнат е назад в Хирургичното поделение на 29 март, където възобновяване му продължава до неговото изписване на 1 април.

„ Доволен съм от лекарите. Излекуваха ме, върнаха ме към живот ", споделя Ангел Вичев. Той благодари на всички медици, които са му помогнали, с цел да преодолее двете болести. Мечтае си, откакто излезе от болничното заведение, да отиде за риба на язовир " Батак ". Вероятно към този момент го е направил в първите почивни дни, които е прекарал още веднъж измежду околните си след тежкото житейско тестване, поднесено му от Съдбата през предишния месец.

Ангел Вичев още веднъж е здрав с помощта на общите старания на хирурзи, реаниматори, инфекционисти, медицински сестри и санитари, разяснява началникът на Хирургичното поделение доктор Георги Стоилов. Той разяснява, че сходни случаи за тях не са казус, а ежедневие, тъй като от една година работят в изискванията на Коронавирус пандемия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР