90% е ръстът на чуждестранните туристи в София и 26

...
90% е ръстът на чуждестранните туристи в София и 26
Коментари Харесай

90% ръст на чуждестранните туристи у нас

90% е растежът на задграничните туристи в София и 26 % на българските туристи по отношение на 2021 година, заяви шефът на столичното общинско дружество по туризъм Иво Маринов пред Хоризонт.

Туризмът в София се възвръща, сподели Иво Маринов, като уточни, че междинният престой на задграничните туристи е съвсем три дни, а на българите - 2,3 дни. Най-голям е броят на посетителите от Германия, Израел, Румъния, Италия, Англия. Има засилен интерес и от испански туристи. 

Според него би трябвало в цялостен размер да се възстановят самолетните връзки с останалите пазари. Второто нещо е да се предложат артикули, които са по-специфични и които не изискват особено връзка с туроператор, защото и търсенето на туристите се е трансформирало.

За задачата в стратегиите на туроператорите са създадени и включени профилирани артикули като карта " Опознай птиците на София ", където в три от парковете на града могат да се следят над 250 типа птици, " Карта на стрийт арт-изкуствата " планува разглеждане на 20 професионално направени графити. " Винена карта на София " показва българските винени сортове и виновност.

Работи се и по основаването на Атлас на българския конгресен туризъм, карта на архитектурното завещание от преиода след 1945-та година, на вековните дървета в София и Бирена карта на занаятчийските бири, сподели Иво Маринов. Той уточни, че добре се развива конгресният и събитиен туризъм. Очаква се през есенните и зимните месеци, в случай че няма здравни ограничения и ограничавания, свързани с ковид, да бъде доближат броя на туристите отпреди пандемията.

Водят се диалози с един от нискотарифните превозвачи взаимно с летище София и Столична община за реклама на опциите за туризъм в столицата.

Източник: bnr.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР