9 супер вредни консерванти Не много от нас разбират или дори

...
9 супер вредни консерванти
Не много от нас разбират или дори
Коментари Харесай

От кои консерванти трябва да се пазим, когато избираме какви храни да си купим

9 супер нездравословни консерванти

Не доста от нас схващат или даже четат етикетите на храните. В тази публикация ще поговорим какво да гледаме, когато сме в магазина.

Частично хидрогенирани масла

Частично хидрогенираното масло има същата консистенция на маслото, само че на доста по-евтина цена. Тези масла могат да забавят метаболизма ви и да насърчат развиването на диабет, рак и сърдечни болести.

Изкуствени оцветители и овкусители

Някои изкуствени аромати на ванилия се създават от боклуци от нефт или хартиени заводи, до момента в който други изкуствени аромати постоянно се вършат от стотици разнообразни обособени химикали. Изкуствените оцветители съществуват повече от 100 години и на всеки няколко години FDA не разрешава нова добавка като химически потвърден канцероген.

Калиев бромат

Калиевият бромат е това, което прави вашето бяло брашно, самун и кифлички хубави и пухкави. Установено е, че предизвиква рака при животните и може също, даже в дребни количества, да бъде рисков за хората.

Астаксантин

По-голямата част от сьомгата, продавана в супермаркетите през днешния ден, идва от ферми. Сьомгата яде ракообразни, които съдържат естествени астаксантини, които вършат месото розово в дивата сьомга. Сьомгата, отгледана във ферми, не яде ракообразни, тъй че към диетата им се прибавя изкуствен астаксантин. Този прибавен астаксантин идва от каменовъглен катран.

Бензайна киселина и натриев бензонат

Често срещан консервант в мляко, други питиета, ниско наличие на захар, зърнени храни и месни артикули. Тези консерванти краткотрайно нарушават вярното действие на храносмилателните ензими и могат да причинят главоболие, стомашно разстройство, астматични пристъпи и хиперактивност при децата.

Хидроксанизол и хидрокситолуен

Това са сходни антиоксиданти и химикали, получени от нефт, които се прибавят към храни, съдържащи масло, с цел да не се скапват. Тези химикали постоянно се срещат в бисквити, зърнени храни, салами, сушени меса и други храни. Международната организация за проучване на рака на Световната здравна организация смята BHA за вероятен човешки канцероген.

Антиксантин

Не всички яйчни жълтъци са основани идентични, тъй че селскостопанската просвета е създала пигмент, с цел да ги направи целия този ослепителен златист цвят, който познаваме и обичаме. Въпреки че добавените количества са доста дребни, тестванията демонстрират, че по-големи количества кантаксантин могат да причинят увреждане на ретината.

Емулгатори

Емулгаторите удължават периода на валидност на хлебните артикули и разрешават на течности като масло и вода да се комбинират. Много артикули с понижено наличие на мазнини или нискокалорични артикули употребяват емулгатори, както и дресинги за салати, майонеза и сладолед. Емулгаторите, употребявани в храните, включват агар, албумин, алгинати, казеин, яйчен жълтък, глицерол моностеарат, ксантанова смола, ирландски мъх, лецитин и сапуни. Ако не сте сигурни какъв тъкмо е казусът тук, първо – те са неприятни за хора с алергии към яйца или казеин и второ, кой желае мъх или сапун в храната си?

Царевичен сироп с високо наличие на фруктоза

Благодарение на медиите към този момент би трябвало да знаете, че това е неприятно за вас. Малките количества фруктоза обаче не са неприятни, количеството „ скрита “ фруктоза в модифицираните храни е напряко ужасяващо. Масовата консумация може да аргументи затлъстяване, сърдечни болести, нараснал холестерол и ускорено стареене.

Инфо: https://diet.allwomenstalk.com/pixabay.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР