9 сгради и огромен имот собственост на Глобъл Петролиум Сървис-

...
9 сгради и огромен имот собственост на Глобъл Петролиум Сървис-
Коментари Харесай

Тотален крах! Разпродават на парче базата на Глобъл Петролиум Сървис в Разлог, 9 сгради и огромен имот в ръцете на съдия изпълнител 

9 здания и голям парцел благосъстоятелност на " Глобъл Петролиум Сървис " - Разлог са в ръцете на арбитър реализатор Публичната обмен потегля от 741 438 лева и е поради неплащани с години банкови заеми, отпуснати на сдружението на разложанина Стоян Демиревски. Всяка една от постройките е пригодена за склад, производстнво и офиси, само че отдавна стоят неизползваеми.

Дружество „ Глобъл Петролиум Сървис “ доби скандална популярност преди години, когато бе забъркано в скица за източване на Данък добавена стойност. Складът му в Разлог неведнъж е бил обект на инспекции от страна на ДАНС, Митници и Икономическа полиция и няколкократно запечатван, а от повече от съвсем 2 години е с лишен лиценз.

Както сме писали, складовата база в Разлог бе разкрита като част от канал за контрабанда на горива от Атина до България. В страната ни горивото минавало през няколко данъчни хранилища, измежду които и този в Разлог, след което се пускало по мрежата. Аферата цели точно източване на Данък добавена стойност.
Припомняме, че при извършена полицейска интервенция преди към 3 години бе арестувана цистерна с 30 тона контрабандно гориво.

В хода на инспекцията бе открито, че в цистерната се съдържа веществото антикор. При инспекция на документите се откри, че петролната база е с лишен лиценз според наредбите на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.

Серията инспекции точно сложи началото на края на Глобъл Петролиум Сървиз. Името на Стоян Демиревски нашумя през последните години и посредством други негови компании с теглени големи заеми от КТБ. Демиревски имаше концепцията да построи в Разлог цех за биодизел за над 5 млн. евро, само че не съумя да извърши амбициозното си желание.

В. Кирилов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР