9 пистолета - различен калибър, 2 пушки, 2 автомата Калашников,

...
9 пистолета - различен калибър, 2 пушки, 2 автомата Калашников,
Коментари Харесай

Автомати, гранатомет, стотици патрони и бомби са открити при акция в Бургас -

9 револвера - друг диаметър, 2 пушки, 2 автомата " Калашников ", гранатомет, бойна граната, 5 заглушители (един за автомат, един за пушка и три за пистолети), както и 3 самоделни взривни устройства, готови за незабавна приложимост са открити при профилирана акция в Бургас.

Освен това са открити голямо количество муниции за всички типове открити оръжия - 719 патрона.

На брифинг шефът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи, че са арестувани двама души. Освен оръжията са открити и 23 кг канабис.

Калоянов добави, че гранатометът е бил в положение на " подготвеност за прилагане ". " Изработката на заглушителите и на взривните устройства е на доста високо равнище. 90% от оръжията са с заличени фабрични номера. Назначени са голям брой експертизи ", уточни той. 

Претърсени са коли и 4 адреса. 

Задържаните са на 48 и на 24 години. Те не са престъпно проявени. По-младият мъж е предстоящ шурей на другия задържан. 

Директорът на ОДМВР-Бургас уточни, че не става въпрос за колекционерска пристрастеност, а за оръжия, които могат да се употребяват незабавно. " Работи се за това кой може да се възползва от този боеприпас ", сподели той. 

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев заяви, че мъжете са с повдигнати обвинявания и че са разпитани множеството очевидци. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР