9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на

...
9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на
Коментари Харесай

Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли


9 перли на будистката мъдрост, които оказват помощ за реализиране на вътрешен мир

Будистките мъдри изявления излизат отвън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, оказват помощ вярно да се грижим за положението на разсъдъка и въодушевяват за реализиране на благополучие, построено върху равновесие, вътрешен мир и човещина.

Ето защо  античните будистки техники на медитация, практиките на осъзнаване и надзор на страстите са от огромна изгода и през днешния ден.

Започвайки с Гаутама Буда и неговото обучение през VI век прочие Хр., будизмът с времето намира доста способи да се приспособява към актуалните човешки потребности.

Заслужава да се означи, че учените към момента не са намерили дефинитивна и надеждна информация за живота на Буда.

Следователно, цялото ни знание за него и неговата философия се основава на три основни източника: Vinaya-pitaka, Sutta-pitaka и Buddhacarite. Те са източниците на следните будистки фрази:

1. Смисълът на живота.

„ Целта на вашето битие е да придобиете смисъл на живота и цялото си сърце да работите за неговото осъществяване. “

Човек, който живее без смисъл, е като блуждаеща душа, изпитваща непрекъснати възходи и падения. Важно е да си сложим цели и житейски цели с цел да придадем смисъл на своето битие. И този смисъл би трябвало да ви стимулира да се събуждате заран, зареждайки ви с сила за превъзмогване на компликациите.

2. Работа с отрицателните страсти.

„ Никой няма да ви накаже за вашия яд. Вашият яд ще ви накаже. “

Гневът завладява контрола върху разсъдъка, водейки ви до прочувствен гърмеж. Като предписание всички отрицателни и преизпълнени със завист страсти се връщат при вас. От това ще страдате най-много вие, като в това време ще губите околните си хора.

3. Важното е единствено това, което е тук и в този момент.

„ Не живейте в предишното и не мислете за бъдещето: концентрирайте се само върху сегашното. “

Ние всички сме чували тези думи – постоянно са ни съветвали да се съсредоточим върху сегашното. Но това може да изисква доста старания. Защото нашият жанр на живот се основава на визията за близкото бъдеще и постигането на нашите цели, по тази причина цялото ни внимание се концентрира единствено върху тази визия.

Опитайте се да поемете надълбоко мирис и да успокоите разсъдъка си. Спрете и започнете да оценявате всичко, което виждате пред себе си сега.

4. Самоконтролът като ключ към щастието.

„ Организираният разсъдък е ключът към щастието. “

Организиран се назовава разсъдък, който е в положение да управлява себе си и вярно да дефинира целите. Това е разсъдък, който не обръща внимание на всичко това, което е ненужно и безсмислено. Това е разсъдък, който може да се концентрира върху позитивните страсти, с цел да усети същинското непретенциозно благополучие.

5. Привързаността като източник на всички премеждия.

„ Причината за всички премеждия е обвързаност. “

В нашето общество понятието за токсичната обвързаност е доста постоянно срещано събитие, което ви прави пандизчия на различен човек и предизвиква взаимозависимост от материалните неща (с други думи, консуматорство). Но освобождението от такава обвързаност, която носи на хората повече страдалчество, в сравнение с наслаждение, изисква мъдрост и самообладание.

Научете се да живеете свободно и нереално. Това ще ви направи щастливи и ще ви разреши да живеете в естетика със себе си.

6. Аз те Разбирам, ти си част от мен, аз съм с теб.

„ Истинската обич идва дружно с схващане. “

Истинската обич не е сляпа пристрастеност или токсична обвързаност, разказана нагоре. На първо място, любовта е способността да се грижиш и да разбираш другия човек.

Защото разбиращите хора имат смелостта и силата да се приближат до душата на своя сътрудник. Те демонстрират своето присъединяване, осъзнават личните си усеща и мисли. И това е самото абсолютно приемане, което всички ние заслужаваме.

7. Вие сте най-големия си зложелател.

„ Дори най-злият зложелател не може да ви навреди повече от личните ви мисли. “

Вашият най-лош, безсърдечен и унищожителен зложелател не е някъде на открито. Той няма обувки, не е гръмък и няма мощен глас. Но вие познавате гласа му, тъй като той е ваш.

Вие – това е вашият най-строг арбитър, прокурор и главорез. Вие сами орязвате крилете си и се заставяте да се тревожите за това, че не можете да се справите с тази или онази задача, или че не заслужавате нещо …

8. Последователност и непримиримост.

„ Ако добавяте зрънце към зрънце и го вършиме непрекъснато, то доста скоро ще станете богати. “

Всичко е просто – бъдете поредни във всичките си старания и упорити в реализирането на желанията, без значение от зародилите проблеми. Това ще ви помогне да излетите доста по-високо, в сравнение с наподобява допустимо.

Понякога е задоволително всеки ден да вършиме няколко елементарни стъпки към задачата си. Ден след ден тези дребни старания ще се трансфорат в голяма планина, на върха на която по-късно ще можете да се изкачите.

9. Разумна тирада.

„ Една дума, която носи мир единствено в себе си, е по-ценна от хиляди празни. “

Будизмът непрекъснато ни припомня, че хората са обединени от един минус: неналичието на рационална тирада. В множеството случаи нашите диалози са изпълнени със завист, отчаяние и други отрицателни страсти, проектирани върху другите.

Опитайте се да избягвате празни изрази, които единствено ви вредят, които затрудняват построяването на взаимоотношения с другите. Заменете ги с мъдри думи – елементарни, само че дълбоки, внасящи мир и равновесие в живота ви.

В будизма има голям брой други и не по-малко почтени думи. Може би даже имате обичани измежду тях. Подбраните тук изрази преследват една обща цел – те оказват помощ за реализиране на вътрешен мир, да се справяте с отрицателните си страсти и да се фокусирате върху сегашното. Позволете им да ви покажат пътя към по-балансиран и благополучен живот.

Превод на публикацията 9 Buddhist Sayings to Reach Internal Peace

Саркастични Дзен цитати

 

Преди да започнете да осъждате някого, извървете няколко благи в неговите обувки. По този метод, когато започнете да осъждате ще бъдете на безвредно разстояние и ще имате нови обувки. 1.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР