9-месечният Александър-Робърт, чийто живот бе спасен благодарение на хиляди добри

...
9-месечният Александър-Робърт, чийто живот бе спасен благодарение на хиляди добри
Коментари Харесай

9-месечният Алекс, спасен от хиляди българи, написа писмо на дядо Коледа

9-месечният Александър-Робърт, чийто живот бе избавен с помощта на хиляди положителни българи, посреща първата си Коледа с прочувствено писмо до положителния дъртак, написа dir.bg.

" Скъпи Дядо Коледа,

Понеже не мога към момента да пиша, помолих мама да ми помогне. Това е моята първа Коледа, само желая да съм жив и здрав. Всички, които ми помогнаха да оздравея, да са живи и здрави, да се обичат и да се радват на живота. Искам да им благодаря,  че ми подариха най-големия подарък - Бъдеще . Също по този начин желая и всички деца по целия свят да са щастливи, усмихнати и здрави. Весели и светли празници! "

На 29 юни родителите на новороденото момченце - Роксана и Божидар Ангелови помолиха за помощ в обществените мрежи. Александър-Робърт се ражда на 8 март, а единствено два месеца по-късно е признат по неотложност в болница с мозъчен кръвоизлив. Момченцето е оперирано, а дни по-късно е траспортирано в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Там родителите чуват ужасяваща диагноза - синът им има вродена билиарна атрезия II вид (липса или задръстване на жлъчните пътища).  Единственият късмет за живот  на детето е спешна  чернодробна трансплантация . Офертата от немска болница е непостижима - 530 000 лв..

След апела на обезверените родители обаче хиляди откликнаха и подариха нужните средства. Александър-Робърт бе опериран, а донор стана татко му. Днес момченцето и родителите му към момента са в Германия, защото до пролетта Алекс би трябвало да бъде под наблюдението на лекарите, въпреки и към този момент да не е в болничното заведение.

" Благодаря за поддръжката на всички, на хората, които помогнаха на Алекс да е тук с нас, да прекара първата си Коледа. Нямам думи да го опиша.  Нямам думи да опиша какъв брой доста сме им признателни!  А на всички хора в България и по света желаеме да им кажем - бъдете положителни. Чудеса се случват. Ето, на нас ни се случи едно ", съобщи майката Роксана.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Пр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР