9-годишно момиченце от Горна Оряховица отряза косата си, за да

...
9-годишно момиченце от Горна Оряховица отряза косата си, за да
Коментари Харесай

Дете продаде косата си, за да помогне на онкоболно момиче

9-годишно момиченце от Горна Оряховица отряза косата си, с цел да бъде продадена, а парите да бъдат дарени за лекуването на 14-годишната Никол от Велико Търново.
Тийнейджърката се бори с тежко онкологично заболяване - Сарком на Юинг, а за лекуването й в чужбина са нужни над 160 000 евро.
Научавайки за историята на Никол, 9-годишната Наталия помолила родителите си да отреже косата си, която да продаде, а със извоюваната сума да помогне за лекуването на по-голямото момиче.
Третокласничката бързо взела решението да се раздели с дългите си опашки. Въпреки че доста се гордее с косата си, има вяра, че по този начин ще помогне на друго дете в неволя.
"Говорихме в учебно заведение, че е хубаво да помагаш на хората, когато можеш. Мъчно ми е за косата, само че това въпреки всичко ще помогне, пък и тя отново ще порасне! ", споделя Наталия.
Родителите ѝ подкрепили незабавно благородното ѝ решение, тъй като са безапелационни, че от дребни децата трябват да бъдат възпитани да оказват помощ постоянно, когато могат да го създадат.
"Тя е като миротворител в парка. Трябва оказва помощ на хората, значимо е от дребни да ги поддържаме в тези неща ", добавя майката на момиченцето Пламена Божкова.
Наталия има вяра, че с постъпката си ще зарадва Никол и ще ѝ вдъхне вяра за по-бързо излекуване. Момиченцето се надява, че благородният ѝ жест ще накара и възрастните да последват образеца ѝ и да оказват помощ постоянно с каквото могат.
Ако и вие желаете да помогнете на 14-годишното момиче, можете да го извършите тук:

Уникредит Булбанк
IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC: UNCRBGSF
PAY PAL: [email protected]

Никол Йорданова Георгиева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР