9-годишно момче от Плевен се бори с коварно генетично заболяване

...
9-годишно момче от Плевен се бори с коварно генетично заболяване
Коментари Харесай

Нека помогнем! Малко момче се бори с коварна болест, нужни са средства

9-годишно момче от Плевен се бори с подло генетично заболяване - Неврофиброматоза вид 2. Болестта образува тумори по цялата му нервна система, а сумите за лекуването и интервенциите са непостижими за фамилията му.

Майката Росица Иванова схваща за болестта през март предходната година.

„ Разболя се от вирус. В един миг забелязах, че стартира да не може да си движи ръката. Отидохме на лекар, пратиха ни на невролог, оттова на ЯМР и се откри, че има това заболяване. Докторите споделят, че доста хора го носят, само че не се демонстрира “, споделя Росица.

Оттогава борбата за живот на дребния Мишо стартира. В момента детето има няколко тумора, като два от тях са отстранени.

„ Имаме две интервенции в България, взимането на биопсия, една поставена клапа, която не работеше. Месеци наред българските доктори споделяха: „ Това дете има две седмици живот, ние не сме осведомени с това заболяване “. От всички лечебни заведения в света единствено в Италия един лекар сподели, че може да оперира този стволов израстък и отидохме там “, споделя пред БТВ майката на Мишо Росица Иванова.

Операцията в Италия е сполучлива, само че фамилията е изправено пред нови проблеми. 

„ След отстраняването на стволовия израстък има разместени вратни прешлени, които могат да притиснат гръбначния мозък. Дължим изравнителна сметка, която е в порядъка на 72 000 лева Докато не я изплатим, няма да ни пратят оферта за нова интервенция. Туморите не се лекуват, не може лъче или химиотерапия. Противопоказно е при него, тъй като ще се разпространят повече. Вариантът е на по-късен стадий да намерим протонна терапия, която би помогнала или да се молим да се появи лекарство за него “, добавя майката.

Досега интервенциите на Мишо са от порядъка на 28 000 евро, като в тях не влиза престоят и продължаващото лекуване. Сумите са непостижими за фамилията му и майка му се обръща с апел за помощ към всеки, който има опция.

Ако имате опция и желаете да помогнете на Мишо, можете да го извършите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР