9-годишната Рейчъл Бекуит започнала да събира пари за питейна вода

...
9-годишната Рейчъл Бекуит започнала да събира пари за питейна вода
Коментари Харесай

 Дете е спасило 60 000 африканци 

9-годишната Рейчъл Бекуит почнала да събира пари за питейна вода за бедното население на Африка. Момичето починало в автомобилна злополука, само че последното й предпочитание избавило 60 хиляди души! Първата благотворителна самодейност на Рейчъл била да подари косата си за перуки на деца, заболели от левкемия.

След това тя и родителите ѝ провеждат лекция, на която гостува шефът на благотворителния фонд „ Благотворителност: Вода” Скот Харисън. Той разказал по какъв начин хората страдат от липса на питейна вода в бедните страни на Африка. Рейчъл била трогната от фрагментите, в които небогати хора пият от мръсни локви. На лекцията момичето научило, че нечистата вода предизвиква доста смъртоносни инфекции. За да спести пари, Рейчъл отказала да чества рождения си ден и вместо дарове помоли приятелите си да дарят пари за личния й уебсайт, основан в благотворителния фонд.

Тя събрала пари за изкопаване на кладенци с питейна вода за хора без достъп до такава. Според изчисленията на фонда Рейчъл трябвало да събере 300 щатски $, с цел да избави 15 души. За рождения си ден тя събрала 22 – Рейчъл нямала опция да направи повече. Половин месец след основаването на уеб страницата се случило огромна автомобилна злополука, в която взели участие 13 автомобила.

Десетки хора са откарани в лечебни заведения. Сред тях била Рейчъл, която не можела да бъде избавена. Била прикрепена към изкуствена дихателна система, /Междувременно близки и другари дарили дребни суми по сметката ѝ. Размерът на даренията започвал да пораства и това привлекло вниманието на обществото. За страдание, след половин месец за лекарите станало ясно, че Рейчъл в никакъв случай няма да пристигна на себе си и изключили животоподдържащата си система.

Последното предпочитание на момичето – да събере пари за питейна вода за хората в Африка, станало известно на хиляди американци. Кампанията за набиране на пари станала известна в църквата на Рейчъл и за няколко дни било допустимо да се съберат повече от 100 хиляди $. След това целият Сиатъл научил и подкрепил каузат. Когато събирането на пари завършило, се оказа, че 31 997 души са превели 1 265 823 щатски $.

Trendynews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР