88-годишен мъж е бил пребит и ограбен в хасковското село

...
88-годишен мъж е бил пребит и ограбен в хасковското село
Коментари Харесай

Деца пребивали редовно старец, крадат му храната от чинията

88-годишен мъж е бил пребит и ограбен в хасковското село Узунджово. Вчера в 17.30 часа в полицията е бил подаден сигнал от 57-годишна жена от Стара Загора. Тя била осведомена от дамата, която се грижела за възрастния й татко, че го е намерила в дома му със следи от принуждение – синини по лицето и ръцете.

Добри Василев е бил насилван и ограбван съвсем всяка седмица, оповестява haskovo.net. Понякога и два пъти седмично. Насилниците били най-вече хлапета от близкото учебно заведение, само че имало и по-възрастни. Това споделиха младежи от махалата, които постоянно следили насилието над възрастния човек. Побойниците му вземали парите, даже храната, която му носели у дома.

Бай Добри обущаря, както го знаят в селото, е изцяло ням, не е добре душевен, има старческа амнезия, описаха хора от Узунджово.

Тази заран от полицията оповестиха, че през вчерашния ден дамата, която се грижи за него, го е намерила в дома му с белези от принуждение – синини по ръцете и лицето. Изпратената оперативна група открила, че от къщата на стареца липсва тв приемника.

„ Телевизорът не се използваше, стоеше там като долап. Дори не знам дали работеше “, сподели пред кореспонденти Мария Бончева, която се грижи за стареца. Тя изясни, че възрастният човек даже не можел да си служи с отдалеченото, по тази причина махнали малкия екран.

Миналата година умрял синът на стареца, който също имал душевен проблеми. Това напълно съборило бай Добри. Той има щерка, която живее в Стара Загора.

„ Преди Нова година тя го взе при себе си, само че той издържал единствено три дни и тръгнал да се прибира в Узунджово”, описа Бончева. Тя не е напълно сигурна дали през вчерашния ден старецът в действителност е бил атакуван и ограбен.

„ Той доста постоянно се появяваше насинен. Има работилница в ъгъла на двора си. До нея, на улицата, постоянно се събират хлапета от близкото учебно заведение. Пушат ли там, какво вършат, не знам. Старецът върви да ги гони с една пръчка и си търси белята”, сподели още Бончева.

По лицето на бай Добри през днешния ден в действителност личаха следи принуждение. Имаше и превръзка на лявото ухо. Старецът обаче е изцяло ням. Съвсем общително благодарил за интереса към него и възпитано пожелава на репортерите прекрасен ден.

После се прибрал у дома и в самотата си. До идващия побой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР