86 % от модернизацията на жп отсечката Скутаре – Оризово

...
86 % от модернизацията на жп отсечката Скутаре – Оризово
Коментари Харесай

Министър Желязков: ЖП отсечката Скутаре-Оризово на финал

86 % от модернизацията на жп правата Скутаре – Оризово е приключена. Това съобщи през вчерашния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. Той инспектира на място 26-километровият сектор сред селата Скутаре и Оризово. По проект правата би трябвало да бъде приключена при започване на идната година.

Проектът „ Рехабилитация на железопътен сектор Скутаре-Оризово “ е част от втората фаза на план „ Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас “ и се финансира от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020 “. Отсечката Скутаре – Оризово е с дължина 26 км, като нейната рехабилитация е на стойност 70 млн. лв..

Изпълнението на обекта планува планиране, подсилване на земното платно, полагане на нов стоманен път, създаване на нова контактната мрежа в сектора Скутаре – Оризово. Включени са и системи за осигурителна техника и телекомуникации, рехабилитация на механически здания и приемни сгради на жп гарите Маноле и Белозем, както и жп спирка Опълченец.

По време на инспекцията министър Росен Желязков беше придружаван от генералния шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ Красимир Папукчийски. Двамата посетиха и жп гарите Белозем и Оризово, които също са актуализирани в границите на плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР