86% от българите одобряват вкуса на собствените марки на Lidl,

...
86% от българите одобряват вкуса на собствените марки на Lidl,
Коментари Харесай

86% от българите одобряват вкуса на продуктите, собствени марки на Lidl

86% от българите утвърждават усета на личните марки на Lidl, 82% удостоверяват качеството им, а 81% биха предложили на свои близки, познати и другари да опитат тествания от тях артикул. Това демонстрираха резултатите от най-големия вкусов тест на лични марки на Lidl, извършен от IPSOS в България, съобщи кореспондент на .
19 900 оценки на вкусовите качества на тестваните артикули са дали 4600 души от 6 регионални града на страната в границите на теста. Предмет на дегустациите са били 199 продукта от 24 лични марки на Lidl от категориите млечни артикули, месо (грил и зимен асортимент) и риба, салами, бира и сладолед.
С 92% утвърждение на усета сладоледът на Lidl е първенец в теста, демонстрират резултатите. 85% утвърждават усета на млечните артикули, 81% за бирата, 92% за сладоледа лична марка на Lidl и 84% - саламите. В категорията месо и риба резултатите за утвърждение на усета са: 88% за грил серията, 89% за зимния подбор и 95% за рибата.

“С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още един път обстоятелството, че огромна част от нашите клиенти идват при нас, тъй като има нещо, което самите те – или пък техните близки – доста обичат, и което купуват единствено от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и обичаните на голям брой артикули „ Родна стряха “, коментира  Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Lidl България.
" Това са продуктите от личните ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са поръчител за качество и за присъщото за Lidl оптимално съответствие качество-цена ", посочи още тя.

Компанията анонсира идни дегустации за всички консуматори, искащи да опитат някои от продуктите лична марка на Lidl, веригата започва серия от дегустации на определени артикули, взели участие в изследването. Дегустациите стартират на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.
„ Това беше най-мащабният продуктов тест, който сме правили досега. Определено случването му беше предизвикателство за целия екип, само че нещата протекоха безпрепятствено, стиковайки се отлично и с сътрудниците от Lidl. Високите резултатите, които регистрирахме, са много консистентни от позиция на пол, възраст и обитаемо място на респондентите, което води до уравновесени общи оценки на тестваните артикули и съответните продуктови групи “, показа Виолета Танчева, началник отдел „ Стратегически пазарни изследвания “, IPSOS България.
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 30 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 95 магазина в 47 града и близо 2700 чиновници, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни артикули.
Тестът на IPSOS България
Категория млечни артикули - съгласно вкусов тест на 72 млечни продукта от 9 лични марки, на база 3900 респонденти, 7200 получени оценки.
Категория месо и риба грил подбор – съгласно вкусов тест на 12 продукта от 1 лична марка, на база на 600 респонденти, 1200 получени оценки
Категория месо и риба зимен подбор – съгласно вкусов тест на 7 продукта от 2 лични марки, на база на 600 респонденти, 700 получени оценки
Категория салами - съгласно вкусов тест на 67 продукта от 3 лични, на база на 3600 респонденти, 6700 получени оценки
Категория сладолед – съгласно вкусов тест на 18 продукта от 1 лична марка, на база на 1600 респонденти, 2000 получени оценки
Категория бира - съгласно вкусов тест на 17 продукта от 3 лични марки, на база на 1400 респонденти, 1700 получени оценки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР