84-годишният Нг Чуан Синг и съпругата му Лим Сиу Гуан

...
84-годишният Нг Чуан Синг и съпругата му Лим Сиу Гуан
Коментари Харесай

Семейна двойка загина заради неправилно приготвена риба СНИМКИ

84-годишният Нг Чуан Синг и брачната половинка му Лим Сиу Гуан на 83 години от Малайзия починаха, откакто ядоха отровна риба буфер, която е безвредна единствено когато е вярно приготвена, съобщава The Insider.

Изданието отбелязва, че фамилната двойка е купила риба от приближен продавач на 25 март, без да схваща какво съставлява. В деня, когато купили рибата, Лим Сиоу Ган я изпържила за себе си и брачна половинка си. Но скоро по-късно почнала да трепери и дишала мъчно. Един час по-късно Нг Чуан Синг развива същите признаци. Жената е умряла същия ден, а мъжът е прекарал осем дни в кома, след което също е умрял, сподели щерка им Нг Ай Ли.

Двойката отишла в болничното заведение и Лим била оповестена за мъртва в 19 часа. Нг Ай Ли сподели, че тя и брат й отишли бързо при родителите си, само че когато пристигнали, майка им към този момент била мъртва.

Като причина за гибелта й се показва хранително отравяне с неврологични прояви, довело до прекъсване на дишането и несиметричен сърдечен темп, съобщава The Star.
 Жена, риба, пържена риба, отровна риба, риба пухкавец, вечеря, Жената е умряла същия ден
Министерството на здравеопазването на Малайзия чака лабораторни резултати, което може да отнеме две до три седмици. Дъщерята на умряла двойка упорства за по-строги закони за " пухкавите " риби в Малайзия, където минимум 30 типа от тези риби живеят в близките води, съобщава CNN.

„ Надявам се, че държавното управление на Малайзия ще ускори използването на закона и ще помогне за повишение на осведомеността на обществото по отношение на отравянето на риба буфер, с цел да предотврати сходни произшествия да се случват още веднъж “, сподели тя.

Рибата буфер може да съдържа мощни и смъртоносни отрови, тетродотоксин и сакситоксин, които могат да причинят съществено заболяване и гибел, съгласно Администрацията по храните и медикаментите. Рибата е безвредна за консумация единствено в случай че е почистена и приготвена по специфичен метод, който отстранява токсичните елементи. В Япония единствено квалифицирани готвачи със профилирани знания имат право да сервират риба буфер, само че в Малайзия няма такива правила.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР