84-годишен бял мъж от Канзас Сити, щата Мисури, е обвинен

...
84-годишен бял мъж от Канзас Сити, щата Мисури, е обвинен
Коментари Харесай

Бял мъж е обвинен за стрелба по чернокож тийнейджър, който почукал на вратата му

84-годишен бял мъж от Канзас Сити, щата Мисури, е упрекнат в нахлуване от първа степен за това, че е прострелял негър младеж , който по простъпка отишъл в дома на мъжа, с цел да вземе по-малките си братя.

Прокурорът Закари Томпсън съобщи на конференция, че е имало " породист съставен елемент " в четвъртък вечерта, когато Андрю Лестър прострелял два пъти 16-годишния Ралф Ярл, който се възвръща вкъщи, откакто е бил изписан от болничното заведение. Но в документите по обвиняването не се споделя нищо , че стрелбата е била расово стимулирана - посочи Томпсън.

" Разбираме какъв брой разочароващо е било това, само че мога да ви уверя, че системата на наказателното правораздаване работи и ще продължи да работи ", сподели Томпсън.

Стрелбата възмути мнозина в Канзас Сити и в цялата страна. Граждански и политически водачи - в това число президентът Джо Байдън - желаеха правдивост. Някои от тях, в това число юристите на Ярл, подчертаха расовото измерение на случая.

Ярл, почетен възпитаник и член на щатската група, трябвало да вземе двамата си по-малки братя, когато се доближил до неверната къща към 22:00 ч. Лестър се доближил до вратата и прострелял Ярл в челото - по-късно го прострелял още веднъж, в дясната предмишница.

Преди стрелбата не е имало замяна на думи, се споделя в изказването за евентуалната причина. Но по-късно, когато Ярл станал, с цел да избяга, чул Лестър да крещи: " Не идвай тук " - се споделя в изказването.

Ярл тича до " няколко " къщи, с цел да търси помощ, преди да откри някой, който да се обади в полицията - се споделя в изказването.

Преподобният Върнън Хауърд, президент на Конференцията на водачите на южните християни в Голям Канзас Сити, назова стрелбата " непоносимо и изпълнено с ненавист закононарушение ". Вицепрезидентът Камала Харис написа в Туитър, че " никое дете не би трябвало да живее в боязън , че ще бъде убито поради това, че е позвънило на неверната врата ". В понеделник Сенатът на щата Мисури резервира минута безмълвие в памет на Ярл.

Адвокатите по цивилен права на фамилията на Ярл, Бен Крамп и Лий Мерит, обявиха в изказване, че Байдън се е обадил на фамилията на Ярл и е отправил " молебствия за здравето на Ралф и за правдивост ".

" Насилието с огнестрелно оръжие против невъоръжени чернокожи лица би трябвало да спре ", се споделя в изказването на юристите. " Нашите деца би трябвало да се усещат в сигурност, а не сякаш са преследвани. "

Поддръжниците на Ярл възнамеряват да проведат протест във вторник вечерта в Канзас Сити.

Обвинението в нахлуване планува наказване пожизнен затвор. Лестър е упрекнат и във въоръжено незаконно деяние, за което наказването е от 3 до 15 години затвор. Лестър не е упрекнат в закононарушение от ненавист. Томпсън съобщи, че статутът на Мисури се смята за по-леко закононарушение от нападението от първа степен и носи по-малко тежко наказване.

Мисури е измежду към 30-те щата със закони " Stand Your Ground ", които разрешават използването на смъртоносна мощ при самоотбрана, само че прокурорът дефинира, че стрелбата не е била при самоотбрана.

Издадена е заповед за арест, само че Лестър към момента не е арестуван - сподели Томпсън.

Лестър споделил на полицията, че живее самичък и таман си бил лежащ, когато чул звънеца на вратата си - се споделя в изказването за евентуалната причина. Той споделил, че взел револвера си и отишъл до вратата, където видял негър мъж да дърпа дръжката на външната врата и помислил, че някой влиза с щурм.

Лестър не беше открит в понеделник вечерта и не стана ясно дали той има юрист, който да приказва от негово име.

Стрелбата е станала в квартал от междинната класа в северната част на Канзас Сити. Ярл не е имал телефон със себе си и е отишъл в неверния блок - написа вуйна му Фейт Спунмор на страницата GoFundMe, основана за да помогне за заплащането на медицинските сметки. До понеделник следобяд бяха събрани 1,4 милиона $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР