83% от заразените с COVID-19 в България са на възраст

...
83% от заразените с COVID-19 в България са на възраст
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски очаква взрив на заразени от коронавирус другата седмица

83% от инфектираните с COVID-19 в България са на възраст до 60 години. Това сподели пред БНР проф. Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 - началник на Националния действен щаб.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1849
Той посочи, че 8 от тях са с по-сериозни признаци, другите са с минимални недоволства. Над 60-годишна възраст са 17% от заболелите.

Близо 6000 души са тествани у нас, уточни още проф. Мутафчийски и добави, че всеобщи скринингови проучвания не са по силите на нито една страна в развития свят, включително и България. Той още веднъж изясни, че коронавирусът наподобява на грип, само че с един доста по-прилепчив вирус и с една избрана таргет група, която е застрашена от гибел, а младежите, макар че боледуват леко, са преносители, застрашаващи да заразят по-възрастните.

174 са общо инфектираните в страната, заяви проф. Мутафчийски. Голямата част от тях са в доста положително положение.

171 са към този момент случаите на ковид у нас

В предаването "Неделя 150 " той изясни ограниченията, които се постановат, с цел да се спре разпространяването на ковид: "Движението на хора сред обитаемоте места има оправдана причина - това е единственият метод да се спре разпространяването на вируса ".

Проф. Мутафчийски подчертава, че напъните са да не се допусне внезапно повишение на броя на инфектираните, с цел да може да издържи здравната система на тежестта:

"Това, че ще има гърмеж на болни никой не го отхвърля. Това най-вероятно ще бъде другата седмица ", съобщи професорът. По думите му това няма да е пикът на болестта, а тогава ще стартира "стръмното катерене по кривата на заболелите ".

Доц. доктор. Атанас Мангъров разкри: Пикът ще пристигна след 3-4 седмици

По думите му може да се счита за триумф, че към този момент има трима излекувани от коронавирусна зараза в България.

Във връзка с появилото се възмущение в обществото от строгите ограничавания, проф. Мутафчийски съобщи: "Срещу какво се бунтувате. Срещу шанса да останете живи? ".

Според проф. Мутафчийски не би трябвало да се не помни, че в световен мащаб има недостиг на защитни обрекла и принадлежности.

Най-добрите международни практики в битката с ковид са в Китай и Корея, уточни проф. Мутафчийски и подчертава, че в България се ползват единствено най-хубавите практики, които са се потвърдили, че дават резултат.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1849  Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци  Младоженци си споделиха заветното Младоженци си споделиха заветното " Да " с защитни маски  Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР