„С най-искрена благодарност за подкрепата при строежа на залата по

...
„С най-искрена благодарност за подкрепата при строежа на залата по
Коментари Харесай

Станка Златева подари плакети на Красен Кралев, Десислава Танева и Валентин Йорданов

 Олимпийският първенец Валентин Йорданов, кметът на Сливен Стефан Радев, министърът на спорта Красен Кралев, златното момиче Станка Златева и националният представител Десислава Танева /отляво-надясно/ прерязаха лентата на новата спортна зала по битка.  На тържеството за откриването на спортното оборудване имаше и демонстрации.  Станка Златева подари плакет на Валентин Йорданов в символ на признателност за помощта му.  Младите спортни очаквания на спортния клуб на Станка Златева.
„С най-искрена признателност за поддръжката при градежа на залата по битка и за принос в развиването на най-българския спорт“ – подобен надпис имаше върху плакет с очертанията на България, който Станка Златева подари на олимпийския, седемкратния международен и европейски първенец по битка Валентин Йорданов. Подаръкът бе връчен на тержественото разкриване на новата спортна зала, който ще употребява клуба на златното момиче в родния й Сливен. Плакети в символ на признателност Станка Златева връчи още на спортния министър Красен Кралев, както и на народния представител Десислава Танева.

На откриването на приключения единствено за няколко месеца обект се събраха десетки спортисти, посетители, другари на Станка Златева, от Сливен и страната. Залата попада в дълготрайните проекти на Българската федерация по битка и е един от 6-те национални центъра, в които ще се организират подготвителни лагери и надпревари.

Залата на Клуб „Станка Златева“ се намира в парк „Юнак“ в Сливен, застроената й повърхност е от 1250 квадрата – оповестиха от общинската администрация. За построяването на първия стадий от спортното министерство отпуснаха 631 хил.лева. Съоръжението разполага с два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Изградени са подготвителни съблекални за мъже и дами, складови пространства за спортния инвентар, треньорски офиси и санитарни възли. В клуба се образоват 15-16 деца, които към този момент са взели участие в разнообразни надпревари в страната, някои от които – в поддръжка на благотворителни дела. Дейността на спортната зала е обвързана и с образователната стратегия на Спортното учебно заведение в Сливен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР