„По отношение на противоепидемичните мерки – и досега Регионалните здравни

...
„По отношение на противоепидемичните мерки – и досега Регионалните здравни
Коментари Харесай

След разхлабването на редица К-19 мерки, некадърната здравна министърка зове за „развързано“ лечение

„По отношение на противоепидемичните ограничения – и до момента Регионалните здравни инспекции имаха опция да координират своите ограничения. Но има едни противоепидемични, които с отпадането на изключителната конюнктура, няма да могат да се постановат, даже и на районно равнище.

В тях няма нищо ужасно – носенето на маски, стерилизация, отдалеченост. Уверявам ви, че те не са по убеждение на министъра на здравеопазването“.

Това сподели от парламентарната естрада министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по отношение на отпадането на противоепидемичните ограничения в страната от 1 април.

„Взимат се поради националните консултанти, здравните специалисти, епидемиологичните данни и други Що се отнася дали тези ограничения да бъде решение на Народно събрание, това е във вашите ръце“, обърна се тя към депутатите в Народното събрание.

По думите ѝ в доста страни, в които отпадна носенето на маски на публични места, в болнични лечебни заведения и публичен превоз е наложително.

„Към сегашния миг това няма да бъде допустимо тук, в случай че не се гласоподават промени в Закона за здравето. Дали има критерии в този закон – има такива“, посочи Сербезова.

„Лечението на COVID-19 би трябвало да бъде „ развързано “ от съществуването или не на изключителна епидемиологична конюнктура. Европейската комисия е ясна, че когато се подвигат тези ограничения би трябвало да има еластичност и таргетиране на интервенциите“, сподели в умозаключение здравният министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР