„Офертата на Швеция за България включва доставката на 8 изтребителя

...
„Офертата на Швеция за България включва доставката на 8 изтребителя
Коментари Харесай

Красимира Стоянова, вицепрезидент в СААБ, директор за Централна и Източна Европа: Офертата за „Грипен“ е за под 1,5 млрд. лв



„Офертата на Швеция за България включва доставката на 8 изтребителя Грипен C/D и е под заложения от българската страна бюджет от 1,5 милиарда лева без Данък добавена стойност. Българските Военновъздушни сили ще могат да дават наряди в задачата на НАТО за защита на въздушното пространство с изтребителите „ Грипен “ в границите на 24 месеца от подписването на договора“. Това разгласи Красимира Стоянова, вицепрезидент в шведската компания СААБ, шеф за Централна и Източна Европа. Тя взе участие в семинар у нас, дружно с представители на Военновъздушни сили на Чехия.
 image00004  image00003  image00001  image00002  image00005  lrg__jtt7833  lrg__jtt7824  lrg__jtt7804
Както „ Труд “ писа, заложената цена в плана за рационализация на родните Военновъздушни сили, гласуван от Народното събрание, е 1, 8 милиарда лева с Данък добавена стойност.

Преди два дни стана ясно че от концерна „ Локхийд Мартин “, производител на изтребители Ф-16, няма да могат да доставят първите самолети в границите на две години, което е едно от седемте наши съществени условия.

„ Ние отговаряме на условията на българското държавно управление за цена и периоди за доставка “, безапелационна бе Стоянова. По думите й в случай че България избере тази оферта, незабавно след подписване на контракта ще стартира образование на нашите водачи в Швеция с план, когато дойдат първите изтребители да се включат в бойните наряди за защита на небето ни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР