„Очакваме подкрепа от хора със съвет, които вярват, че има

...
„Очакваме подкрепа от хора със съвет, които вярват, че има
Коментари Харесай

Никола Минчев: Очакваме подкрепа от хора със съвест, които вярват, че има по-добър път

„Очакваме поддръжка от хора със съвет, които имат вяра, че има по-добър път“, безапелационен е ръководителят на Народно събрание
Актуализацията на бюджета е по-големият приоритет сега пред промяната на министри. „ Тя би трябвало да бъде призната до края на месеца, с цел да могат да се изчислят пенсиите и от 1 юли пенсионерите да могат да получават новите си пенсии. Това има приоритет пред промяната на министрите. Актуализацията е по-важният въпрос ”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” ръководителят на Народно събрание от Политическа партия Никола Минчев.

„ Факт е, че имам най-хубавия взор върху цялата пленарна зала. Но това не е стока за набелязване. Това са хора със съвест. Всеки от тези народни представители от ПГ на Има Такъв Народ, който счита, че сегашния метод на дейности, които управлението му подхваща не е най-хубавият за България и не по тази причина депутатът е влезнал в политиката – се надяваме, че може да реши, че има и по-добър път ”, разяснява той въпроса има ли набелязани 12 депутати, които да поддържат актуализацията на бюджета в Народното събрание.

Той беше безапелационен, че той няма лист с хора, които да отмята. „ Не мисля, че някой води прецизен лист, тъй като това не е точна просвета. В последна сметка има хора, съвест, убеждения ”.

„ Няма доказани първи имена и лица. Това е еволюционен развой, в който хората схващат накъде вървят и накъде могат да тръгнат. Категорично имам вяра, че можем да намерим тези 12 души, които да ни поддържат. Има Такъв Народ е най-очевидния избор. В Народно събрание има 240 депутати, всеки от които е със личен морал и работи по лична съвест и убеждения. Така че, всеки, който би желал да ни поддържа – това е отлично ”, уточни той. И добави: „ Няма отправени съответни предложения. Ние предлагаме – дружно да работим за бъдещето на страната ”.

Той разяснява и овакантяването на министерските кресла. „ На процедура те не са овакантени. Има подадени оставки – и то не всички. Те обаче би трябвало да минат през Народно събрание и там да гласуваме промяната на едни министри с други. Това би трябвало да стане с план на решение на Министерски съвет с лични промени. Няма законов период, който да регламентира тази процедура ”, изясни Минчев.

Той разяснява и вид за друго държавно управление в границите на този парламент. „ Чисто математически – това е допустимо. При 240 народни представители – 121 са нужни за болшинство в Народното събрание. Но в случай че приказваме от позиция на правила – тъй че всяка групировка да съблюдава това, което в декларирала преди изборите – не виждам кое е това ново болшинство. Не мисля, че ще подкрепим нов кабинет с министър председател, който не е Кирил Петков ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР