“Спорът е диалектика – има две страни. Аз, разбира се,

...
“Спорът е диалектика – има две страни. Аз, разбира се,
Коментари Харесай

Проф. Камен Плочев изумен: Не знам кой ми е началник, и защо ми искат оставката?

“Спорът е диалектика – има две страни. Аз, несъмнено, не мога да дефинира кое тъкмо е истината, само че съм смятал, че съм прав и съм желал да направя нещо, с което да оказа помощ, никога да навредя. Нека да стане дирекция към Министерство към опазването на здравето или финансите виновна за НЗОК и нещата ще бъдат доста по-точни”, сподели шефът на Здравната каса проф. Камен Плочев пред БНТ.

“Изумен съм. Не знаем кой ни е началникът. Не разбирам за какво министърът ми желае оставката”, разяснява още той.

“Аз не споделям “променете бюджета”, а споделям “дайте да обсъдим”. Така разяснява шефът на НЗОК проф. Камен Плочев мистериозното писмо, което стана мотив за желаната му оставка. “Притеснявам се, че ще почнат да връщат нуждаещи се пациенти в чужбина. Не желая актуализация на бюджета, а да се разиска като въпрос”.

Плочев съобщи, че е афектиран, само че смята, че би трябвало да се откри метод да работят дружно.

“Проблемът не е дали аз ще си ида или ще остана. Не се усещам отговорен, нищо неприятно не съм направил. Министърът на опазването на здравето го направи политически казус”, съобщи Плочев. “Защо да диря опозицията по отношение на въпроса, какво ще ми реши тя?”, запита професорът в отговор на въпрос дали се е обърнал към левицата след настояването на оставката му.

“Мъдро решение са взели сътрудниците от ГЕРБ да седнем и да обсъдим нещата в разговор. Ще забележим, аз съм подготвен да подам ръка на всеки, подготвен съм да работя”, сподели той и добави, че просто е желал да сезира за проблем и той да се разяснява.

“Имаме единични случаи на отричане на гратис лекуване в чужбина – за 2016 година те са 334, за 2017 година – 332”, добави проф. Плочев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР