“Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това

...
“Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това
Коментари Харесай

Владимир Владимиров, БДЖ: Ако държавата не се намеси с пари, железницата трябва да спре

“Ако няма държавна интервенция в БДЖ, а считам, че това би трябвало да бъде направено, железницата би трябвало да спре ”, безапелационен е Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на БДЖ.

Вчера стана ясно, че част от сметките на железницата са запорирани, само че те не считат да разпродават активи. По-късно транспортният министър разгласи, че в случай че се вземе помощ за БДЖ от бюджета, то тя ще бъде заем.

„ От сметките има изтегли 20 млн. лева Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лева, като на този стадий са изтеглени половината ”, разясни Владимиров по.

По думите му за момента ситуацията в железниците в кратковременен проект е умерено, тъй като са побързали да изплатят заплатите на своите чиновници преди сметките да бъдат запорирани.

„ Следващият месец обаче ще бъде доста огромен казусът – няма да е единствено поради заплатите, няма да можем и на доставчиците да плащаме ”, сподели Владимиров

„ Държавата би трябвало да се намеси с една сума. Миналата година в края тя се намеси, тази година остатъкът би трябвало да бъде заплатен ”, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР