82-годишна жена от шуменското село Лозево беше спасена от полицаи

...
82-годишна жена от шуменското село Лозево беше спасена от полицаи
Коментари Харесай

Полицаи и огнеборци спасиха жена от горяща къща

82-годишна жена от шуменското село Лозево беше избавена от служители на реда и огнеборци в горящия си парцел. Настанена е за лекуване в интензивно поделение на МБАЛ Шумен поради дихателна непълнота.

Огънят лумнал по нелепа случайност поради мощен вятър, който счупил клон на остарял орех, а той скъсал електропровод. Жиците паднали върху къщата и пламъците обхванали два парцела. Това съобщил свидетел.

Шуменските огнеробри получили сигнал за произшествието минути преди 5 часа на разсъмване в сряда. Към мястото на произшествието на ул. " Август Попов " в селото били ориентирани екипи на пожарна и полиция. След идване на място полицейски екип чул крясъци за помощ. В една от стаите на къщата била стара жена. Полицаите, дружно с пожарникарите съумели да я извадят от мощно задименото помещение в къщата.

Пет противопожарни екипа с 10 огнеборци и спасители взели участие в ликвидирането на пламъците. От две семейства са унищожени общо 310 кв. м. покривна структура, 20 кубика дърва за огрев, моторен трион, ярмомелка, ел.флекс, елетрожен, хидрофор, водоструйка, дрелки, 20 бали фураж, мотофреза и доста други принадлежности.

Хвърлени били 48 тона вода, също и пяна за потушаване на стихията. Спасени от опожаряване са две къщи. Извършен е оглед и по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР