800 евро за възрастен и 400 за дете – това

...
800 евро за възрастен и 400 за дете – това
Коментари Харесай

Каналджия проговори пред bTV: 800 евро е тарифата за възрастен мигрант, 400 евро за дете

800 евро за възрастен и 400 за дете – това е цената за незаконно прекосяване на българо-турската граница. Един от каналджиите проговори пред bTV и разкри по какъв начин от години прекарва хора през браздата.

Близо до граничните села, съгласно каналджията, се работи интензивно и няколко пъти седмично се превеждат групи незаконни. Мъжът твърди, че от години се занимава с това и формалната информация за протичащото се по границата не дава отговор на истината.

Той знае на пръсти слабите места по границата. Разказва, че поема незаконните от браздата с Турция и ги превежда до вътрешността на страната. Работи в група сред шест и осем души , всеки със своя задача.

" Отиват двама индивида на самата граница, трима остават отцепка, другите оставаме там, има двама с коли и още един - отцепка в обитаемото място. Според колите, в случай че имаме две коли, можем да вземем 15-16, в случай че сме с една – от 8 до 10 ", описа мъжът.

Преди година вземали по 1000 евро на човек, в този момент цената паднала.

За децата под 7 година не се заплаща, тъй като не заемат доста място, а за тези над 7 година се заплаща по 400-500 евро, добави той.

„ Сега върви човек от България, влиза в Турция, взема парите, връща се и ни дава нашата част от уговорената договорка, в този момент работят някъде 800-700 евро на човек. Ако са 10 индивида, които би трябвало да се прекарат, 7000 или 8000 евро. Грубо се пада по 1000 евро. В седмицата, в случай че прекарат 3-4 групи, това са задоволително ", добави още мъжът и споделя, че това е сериозен бизнес.

„ Много сериозен, в който едни хора са създали положение от цялата работа ".

Оградата по границата прескачат със стълби , а датчиците, по думите му, не работят.

" Режат я там, където ще минават единствено веднъж, а където се минава непрекъснато, се поставят стълби ".

По думите му служители на реда им споделят къде датчиците не работят. Голяма част от каналджиите не се опасяват от нищо в България. Бизнесът върви, тъй като всичко се купува, безапелационен е той.

Обикновено арестуваните за каналджийство се прибирали към бизнеса незабавно след излизането от ареста.

Каналджията твърди, че в последните две години незаконното прекосяване на браздата станало по-лесно поради съучастието на гранични служители на реда.

Как се вербуват те и какви хора минават незаконно границата ни, очаквайте детайлности на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР