80-годишната Валя Балканска кипи от сили и енергия, а нейното

...
80-годишната Валя Балканска кипи от сили и енергия, а нейното
Коментари Харесай

Тайната на дълголетието! Валя Балканска пие по 20 гр. ракия за тонус и енергия 



80-годишната Валя Балканска кипи от сили и сила, а нейното скрито знамение е домашната ракия. Легендарната национална певица се радва на положително здраве, тъй като вечер преди лягане пийва по чаша вино или 20 грама домашна ракия.

„ Една капачка алкохол прави по-добра работа от хапчето”, споделя изпълнителката на „ Излел е Дельо хайдутин”. Всъщност към този момент е научно потвърдено, че умерената консумация на ракия понижава равнището на неприятния холестерол и покачва концентрацията, а експерти настояват, че потреблението на ракия въздейства удобно върху кръвното налягане, като пиейки постоянно по малко ракия, хората по-рядко боледуват от сърдечни заболявания и не страдат от хипертония.
Глътка от това пиво всеки ден има силата да лекува възпаленията на вътрешните стени на кръвоносните съдове, в които се намират мастните натрупвания, а спукването на тези натрупвани може да докара до инфаркт, както и до образуването на тромби.

Ракията е известно, че оказва помощ при болки в гърба, зачервено гърло, зъбобол, мигрена, главоболие, спад на имунната система, както и стомашни заболявания. Компрес с ракия върху гнойна рана незабавно пък се оправя с възпалението. Лекарите предлагат ракията, която консумирате, да е до 40 градуса и количество й да не надвишава 50 грама вечер. Качеството на напитката и нейните изгоди зависят от качеството на потребления материал. Тя може да се свари от всичко, което съдържа захар и ферментира, като желани плодове са сливи, кайсии, ябълки, круши, череши и грозде поради високото наличие на захар и минерали. Но съветът на експертите е да не се прекалява с потреблението. В случай на дългогодишно използуване на алкохол в огромни количества резултатът е противоположен. Кръвното се повиша, а доста постоянно се стига до удебеляване на сърдечния мускул и хипертония.

Самата Валя Балканска признава, че съгласно нея тайната на дълголетието й се крие и в храната, която поставя на трапезата си. От дълги години тя живее в своето ранчо в Родопите, където отглежда плодове и зеленчуци. Задължителна за нея е потреблението на фасул, домашна годишна продукция. Фасулът е извънредно богат на фибри, а те са в основата на това да се усещаме пълноценни и енергични, без значение от възрастта. В допълнение той е мощно оръжие в битката с диабета и за събаряне на неприятния холестерол.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР