80-годишна от Кърджали изхвърлила през терасата си 6 100 лв.,

...
80-годишна от Кърджали изхвърлила през терасата си 6 100 лв.,
Коментари Харесай

"Полицай Лъчезар Иванов" се облажил с 23 000 лв. от наивна баба в Смолян, а старица от Кърджали…

80-годишна от Кърджали изхвърлила през терасата си 6 100 лева, 390 евро и златни украшения на телефонни измамници. Атаката „ по жицата “ е подхваната във вторник към 16,30 часа оповестява 24rodopi.com.

Първоначално от старата жена били поискани пари за лекуване на щерка й, само че тя схванала, че се пробват да я мамят и прекратила диалога. Малко по-късно последвало позвъняване с искане за помощ на полицията за задържане на група, която прави телефонни измами. Жената била инструктирана да събере наличните пари и златни украшения и да ги изхвърли през терасата.

Около час по-късно бил подаден сигнал в полицията за измамата. По случая е формирано досъдебно произвеждане и работата продължава проверяващ служител на реда.

Криминалистите още веднъж приканват околните упорито да предизвестяват възрастните хора в фамилиите си в никакъв случай да не предават пари, които непознати лица им желаят по телефона, без значение от мотива. Хората би трябвало да знаят, че няма случаи, в които полицията да желае пари от жители за осъществяване на служебните си отговорности.

Във вторник телефонни измамници са създали удар и в прилежащия регионален град-Смолян. Там показал се за „ служител на реда Лъчезар Иванов " мъж е съумял да измъкне от 81-годишна жена 15 000 лв., 4000 евро и три златни пръстена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР